FOTO: Začala sa rekonštrukcia podchodu na Trnavskom mýte

18.10.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Rekonštrukciou chátrajúceho podchodu na Trnavskom mýte v Bratislave už odštartovala. Práce by mali trvať približne deväť mesiacov. Pozrite si zábery zo začiatku rekonštrukčných prác.

Práce by mali prebiehať v etapách tak, aby v období zhruba deväť mesiacov dochádzalo k čo najmenšiemu obmedzeniu pohybu chodcov. Spoločnosť Immocap Group sa zaviazala prefinancovať do tohto priestoru jeden milión eur. Približne rovnakou čiastkou prispeje aj magistrát, a to do výťahov a výmeny eskalátorov. Počas prebiehajúcich prác bude podchod fungovať v upravenom režime, aby rekonštrukcia ovplyvnila jeho prevádzku čo najmenej.

V zrekonštruovanom podchode pribudnú prevádzky a služby pre verejnosť. Po novom by tu nemal chýbať obchod s potravinami, občerstvenie či trafika. V podchode bude nepretržitý 24-hodinový kamerový systém a strážna služba, s ktorými sa počíta v rámci prevádzky podchodu. Ráta sa aj s rekonštrukciou nadzemných častí podchodu.

FOTOGALÉRIA:

O komplexnej obnove podchodu na Trnavskom mýte spoločnosťou Immocap Group, ktorá je investorom blízkeho obchodného domu, rozhodli bratislavskí mestskí poslanci koncom septembra 2016. Poslanci jej totiž schválili prenájom podchodu na 15 rokov, s možnosťou opcie na ďalších päť rokov, za ročné nájomné jedno euro. Podmienkou je, že musí do revitalizácie podchodu spoločnosť investovať minimálne 1.082.790 eur bez DPH.

(TASR)

Páčil sa vám článok?