Mestské fontány sa uzatvárajú pred zimou

3.11.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská organizácia PAMING uzatvorila do konca októbra 36 fontán a šesť pitných fontán, ktoré boli v tomto roku v hlavnom meste v prevádzke. Fontány budú začiatkom novembra zazimované, čiže „odeté do sukničiek“.

Ako posledné sa už tradične zatvárajú Ganymedova fontána, fontána Dievča so srnkou na Hviezdoslavovom námestí, Maximiliánova fontána na Hlavnom námestí a fontána Žena s krčahom na Františkánskom námestí.

V tomto roku pribudli v Bratislave strážna búdka s pitnou fontánkou na Hlavnom námestí, pitná fontánka na Župnom námestí, fontána a potok na Námestí sv. Františka, studňa na Župnom námestí.

Po 25 rokoch zrekonštruovali a obnovili aj fontánu v parčíku na rohu Novackého a Adámiho ulice v Karlovej Vsi. K Maximiliánovej fontáne pribudol nový vonkajší bazén.

Prevádzka fontán stojí mesto ročne približne 3,6 milióna korún. Z tejto sumy je na údržbu fontán vyčlenených 2,1 milióna korún, na vodu 800-tisíc a elektrickú energiu 700-tisíc korún. Mestská organizácia PAMING spravuje 54 fontán, studní a pitných fontánok. V Bratislave je asi 120 fontán vrátane tých, ktoré spravujú mestské časti alebo súkromní vlastníci.

Páčil sa vám článok?