Prázdniny využili na rekonštrukciu materských škôl aj v Dúbravke

22.8.2017
0

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia kúpeľní a toaliet, výmena podláh, premena celej budovy. Bratislavská Dúbravka využíva letné prázdniny na opravy a práce v budovách svojich materských a základných škôl.

Vo všetkých školských budovách sa chystá alebo už prebieha veľké upratovanie a príprava na nový školský rok. Počas júla  obnovila mestská časť kúpeľne v Materskej škole Pri kríži (na fotografiách). Už 1. augusta sa do materskej školy vrátili deti, kde ich čakali zrekonštruované kúpeľne. 

Okrem toho sa pracovalo na podlahe v Materskej škole Galbavého, v troch základných školách sa dokončuje výmena linolea. Aktuálne prebieha obnova kúpeľní v Materskej škole Sekurisova.

Najväčšia rekonštrukcia súvisí s prípravou novej materskej školy na Fedákovej. Nová materská škola vznikla prestavbou a rekonštrukciou chátrajúceho objektu. Obnova sa začala v novembri minulého roku a trvala do júna. Počas leta prebehlo ešte zariaďovanie objektu. Budova slúžila v minulosti ako detské jasle. Bývalé vedenie Dúbravky ukončilo prevádzku súkromných jaslí v roku 2009 s dôvodom, že v objekte bude fungovať zariadenie pre seniorov. Tento prísľub však ostal len na papieri a budova odvtedy chátrala. V časti fungoval ešte dlhšie bytový podnik. „Otvorenie a riešenie nedostatku miest v materských školách v Dúbravke som si dal za jednu zo svojich priorít,“  hovorí starosta Dúbravky Martin Zaťovič.

Rekonštrukciu niekdajšej budovy bytového podniku na Fedákovej platila mestská časť zo svojho rozpočtu. Vyčlenila na to sumu 720-tisíc eur a ešte 80-tisíc eur potrebných na vybavenie kuchyne.

Otvorením pribudne Dúbravke nová štvortriedna materská škola s kapacitou 92 detí. V septembri tak bude mať mestská časť spolu 44 tried v jedenástich materských školách.

Na nový školský rok sa prihlásilo do materských škôl 447 detí, prijatých bolo 356 detí. Pričom sa mestskej časti podarilo prijať všetky dúbravské deti, ktoré do konca augusta tohto roku dovŕšia tri roky.

Kúpeľňa v MŠ Pri kríži pred rekonštrukciou:

Zdroj: MÚ Dúbravka

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?