Kultúrne leto v Dúbravke pokračuje v štýle country

31.7.2017
0

Zdroj: MÚ Dúbravka

Páčil sa vám článok?

Po koncerte orchestra, čiže Hudby ministerstva vnútra, a zábavnom detskom popoludní pokračuje Kultúrne leto v Dúbravke opäť iným žánrom.

Tentoraz to bude country a podvečer s kapelou Neznámi. Už v stredu 2. augusta o 17.00 h v Dúbravskom amfiteátri na Valachovej.

„Chceme, aby si každý prišiel v programe na svoje,“ hovorí o zámere kultúrneho leta starosta Dúbravky Martin Zaťovič. „Za kultúrou nemusia už obyvatelia jazdiť nikam ďaleko, prichádza priamo na sídlisko.“

Kapela Neznámi vznikla v roku 1999. Väčšina repertoáru pozostávala najskôr zo známych country piesní od rôznych interpretov. Postupom času sa začala formovať, menili sa členovia, aj nástrojové obsadenie, vznikali aj vlastné skladby.

Neznámi získali v auguste 2010 na najväčšom českom country festivale Stodola Michala Tučného v Hošticích prestížne ocenenie – Cenu Michala Tučného.

V auguste 2011 sa stali v Českej republike držiteľmi certifikátu Association for Main Scene Of Country Music, ktorý vlastnia aj osobnosti ako sú Pavel Bobek, Robert Křesťan a legenda českej country Michal Tučný. Od septembra 2012 účinkujú v novom zložení a zaraďujú znovu slovenský repertoár, už s novými skladbami.

Vstup na koncert je voľný. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie nekoná.

(ts, ms)

Páčil sa vám článok?