FOTO: Park Jama v lokalite Tehelné pole dokončujú. Vieme, kedy ho otvoria

29.7.2017
0

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Práce na voľnočasovom priestor Jama medzi Národným tenisovým centrom, zimným štadiónom a kúpaliskom v bratislavskom Novom Meste už finišujú.

„Ide o dokončovacie práce, otvorenie parku je plánované na september. Chceme totiž aj po jeho dokončení nechať nejaký čas rastlinám a tráve, aby sa ujali a zakorenili,“ vysvetlil nám dnes hovorca bratislavského Nového Mesta Marek Tettinger.

Vybudovanie nového parku JAMA s rozlohou 17-tisíc štvorcových metrov v réžii bratislavského Nového Mesta má stáť 1,64 milióna eur, z toho 1,25 milióna má ísť z Nórskych fondov. „Park bude rozdelený do dvoch zón. Hornú „aktívnu“ zónu budú charakterizovať vyhliadkové móla, športové plochy ako multifunkčné ihrisko, tenisové kurty, fitness stroje, parkourové zostavy, pingpongové stoly a mestská zeleň. V dolnej „relaxačnej“ zóne bude jazierko, živelná zeleň, prírodný amfiteáter a priestory na oddych. Priaznivci aktívneho oddychu nájdu v parku bežeckú a športovú dráhu. Samotná výstavba parku bude vzhľadom na náročnosť celého procesu realizovaná v dvoch etapách,“ informoval nás pred časom starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Nový park mal byť pôvodne hotový do konca apríla, budovaný je aj z peňazí Nórskych fondov, neskôr do 26. mája. Tettinger nám však v máji povedal, že problém s peniazmi z Nórskych fondov nehrozí. „.Z prostriedkov Nórskych fondov budú hradené práce, služby a tovary realizované alebo zakúpené do konca apríla. Ďalšie výdavky hradí mestská časť z vlastných zdrojov. Úhrada tzv. Nórskych fondov je naviazaná na splnenie ukazovateľov, ktorých splnenie sa preukazuje k 30.6.2017,“ argumentoval.

FOTOGALÉRIA:

(ms)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie