Dôchodca si zabudol v bankomate 250 eur, ale peniaze mu zachránila pohotová slečna

21.7.2017
0

Zdroj: www.peknavyhliadka.sk

Páčil sa vám článok?

Na štvrtok 20. júla 2017 asi tak skoro nezabudne 67-ročný dôchodca Mikuláš S. z Bratislavy, ktorý nechal v bankomate pri Saratove 250 eur a zistil to až o dve hodiny neskôr. O pomerne vysokú hotovosť neprišiel len vďaka akčnej slečne, ktorá obďaleč predávala v stánku s koláčikmi...

„Dneska som si vyberal z bankomatu v nákupnom stredisku Saratov dosť veľkú sumu: 250 €. Počas výberu upútal moju pozornosť výrazný hlas môjho kamaráta, tak som sa presunul smerom k nemu. Prehodili sme spolu pár viet. Až doma, asi o dve hodiny, som zistil, že bankomatovú kartu som si síce vytiahol, ale peniaze nie. Zostali tam. No pekne reku...,“ napísal včera večer na sociálnu sieť pán Mikuláš, ktorý sa okamžite vydal späť na miesto činu, ale vlastne ani nevedel presne na čo, pretože peniaze tam už samozrejme neboli. „Oproti bankomatu je stánok s dákymi koláčikmi. Reku, slečna, pýtam sa dievčiny v stánku, nenašiel niekto v bankomate zabudnuté peniaze? A keď sa ma spýtala - ,,Koľko?", už som vedel, že je dobre,“ pokračoval v opise svojho príbehu.

„Vysvitlo, že slečna si všimla ako sa viacero ľudí pri bankomate zhluklo a hovoria o peniazoch a mudrujú. Preto vyšla von zo stánku, peniaze zobrala a zavolala policajtom, ktorí sídlia hneď cez ulicu. Tí prišli, prevzali prachy a odišli. Uff. Nič na veci nemení ani fakt, že policajti mi peniaze nedali. Vraj ich pošlú banke a keď SBS-ka spraví na konci mesiaca inventúru bankomatu, banka prachy uloží na účet, z ktorého boli v danom čase vybrané. Trochu zložité, ale asi vedia prečo,“ objasnil nepríjemnú situáciu bratislavský dôchodca. „Dúfam, že cica v stánku nepriberie z tej bonboniéry a z fajnovej kávy, ktoré som jej daroval a aj touto cestou jej ďakujem, hoci ani netuším ako sa volá,“ dodal pán Mikuláš, ktorý je šťastný, že to takto relatívne dobre dopadlo. „No, ale tričko som pri tom poriadne prepotil,“ s úsmevom skonštatoval ujo Miky.

(ars, foto: peknavyhliadka.sk)

 

Páčil sa vám článok?