Nové Mesto otvorilo na spríjemnenie času Letné knižničky

14.7.2017
0

Zdroj: Banm

Páčil sa vám článok?

Letné knižničky sú umiestnené na verejných a navštevovaných miestach a milovníkom literatúry ponúkajú bezplatné zapožičanie knihy.

Spropagovať knihy a čítanie a podporiť zmysluplné trávenie voľného času, ale tiež skultúrniť oddychové zóny, spríjemniť obyvateľov a návštevníkom čas v prírode, v parkoch či na ihriskách a posilniť komunitnú spolupatričnosť. To sú ciele projektu Letných knižničiek v bratislavskom Novom Meste. „Knižku si čitateľ môže zobrať aj domov a po prečítaní ju vráti späť do knižničky," hovorí riaditeľka Knižnice Bratislava – Nové Mesto Jana Vozníková. Tri knižničky sú na Kuchajde, a to pri amfiteátri, pri športových ihriskách a pri vstupe z Vajnorskej ulice. Ďalšie sú k dispozícii v parku na Račianskom mýte a v novom parku Gaštanica, na detských ihriskách v Mierovej kolónii, Novej dobe, na Jahodovej na Kramároch a Osadnej a jedna je aj pri kostole na Teplickej ulici. Zapožičanie kníh ponúkajú do konca septembra.

Samospráva však upozorňuje, že obsah knižničiek tvoria knihy z vyradeného knižného fondu novomestskej knižnice a darov občanov. Avšak v prípade, ak by chcel niekto takýmto spôsobom knihu venovať, mal by tak spraviť priamo v pobočkách knižnice, ktorá každú knihu označí a doplní do niektorej z knižničiek. „Nie je povolené svojvoľne vkladať knihy a dokumenty bez predchádzajúceho označenia zo strany knižnice, taktiež iné predmety, ktoré by mali za následok poškodenie, znehodnotenie obsahu alebo narušenie prevádzky knižničiek," upozorňuje mestská časť na svojej webovej stránke. Neoznačené knihy budú totiž z knižničiek odstránené.

(TASR, foto: banm)

 

Páčil sa vám článok?