Ešte pred zimou začne v Dúbravke fungovať sociálna výdajňa šatstva

30.11.2015
0
Ešte pred zimou začne v dúbravke fungovať sociálna výdajňa šatstva - znak_dubravka
Páčil sa vám článok?

Oblečenie aj topánky, ktoré sa dajú ešte využiť a mohli by niekomu poslúžiť poskytuje nová Sociálna výdajňa šatstva sv. Alžbety v priestoroch Komunitného centra na Bazovského ulici v Dúbravke.

Primárne slúži sociálne slabším a odkázaným Dúbravčanom, no nevylučuje sa ani pomoc obyvateľom z iných mestských časti. Sociálna výdajňa šatstva sv. Alžbety vznikla vďaka spolupráci Občianskeho združenia Dobrota pre Afriku. Do výdajne môže prísť počas pondelkov každý, kto potrebuje pomoc, čiže je v stave sociálnej núdze a preukáže sa relevantným dokladom o tom, že poberá sociálne dávky, invalidný dôchodok a podobne. Sociálne pracovníčky obyvateľa zaevidujú do svojej databázy a vydajú mu preukaz, na základe ktorého mu bude vydané šatstvo, obuv a iné potrebné a dostupné veci.

Každý má nárok na výber piatich kusov oblečenia alebo obuvi raz do týždňa. Podľa potreby a dostupnosti tu nájde aj prikrývky, vankúše, posteľná bielizeň, matrace a podobne

„Naše oddelenie sociálnych vecí a zdravotníctva informuje o novej službe a pomoci všetkých obyvateľov Dúbravky, ktorí poberajú sociálne dávky, a to či už jednorazové alebo pravidelné,“ opisuje novú službu starosta Dúbravky Martin Zaťovič a dodáva: „Zámerne sme výdajňu šatstva otvorili pred zimou.“

Výdajňa je založená na princípe darovaného, nevyužívaného, no stále použiteľného a vhodného šatstva. Obyvatelia ho môžu doniesť do centra na Bazovského vždy v čase otváracích hodín Charity shopu od utorka do piatku od 13. 00 do 18.00 h. Sociálna výdajňa šatstva je otvorená každý pondelok od 14.00 do 19.00 h v priestoroch Komunitného centra na Bazovského 6.

(st)

Páčil sa vám článok?