Križovatky bývajú v noci nebezpečné

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Pracujem ako vodič a jazdím po Bratislave hlavne v noci. Chcem upozorniť na problém, ktorý sa týka bezpečnosti v cestnej premávke na bratislavských križovatkách.

Problém je v tom, že na niektorých križovatkách v nočnom čase nie je funkčná svetelná signalizácia. To je hlavná príčina častých dopravných nehôd, ktoré sa končia ťažkými, ba i smrteľnými zraneniami, o materiálnych škodách nehovoriac. K zamedzeniu týchto nehôd stačí málo: nechať funkčnú svetelnú signalizáciu na určitých križovatkách celú noc. Veď vodičovi viac udrie do očí červené svetlo ako fádne blikanie oranžovej. V tom mi dajú za pravdu aj policajti, ktorí prichádzajú nehodám. Vari najviac problémová je križovatka v Petržalke na Námestí hraničiarov. Osobne som už neraz predišiel ťažkej kolízii s vodičom, ktorý sa rútil z vedľajšej - Starohájskej ulice, pričom si neuvedomil, že mal zastaviť na STOP-ke. Podobných križovatiek je v Bratislave viac, napríklad Jirásková-Smolenická, Farského-Bosákova, Záhradnícka-Miletičova, Uzbecká na Dolných honoch, atď.

Ďalej chcem upozorniť na pravý opak. Úplne zbytočná je signalizácia pri Slovnafte, kde z vedľajších komunikácií autá nejazdia. To isté platí aj pre okolie nákupného centra Polus na Vajnorskej ulici, ktoré je v noci zatvorené a taktiež je tu premávka minimálna. Trpia len obyvatelia okolitých domov, lebo vozidlá, ktoré sa rozbiehajú, robia väčší hluk a produkujú viac splodín. Verím, že sa kompetentní nad mojimi postrehmi logicky zamyslia a vykonajú rozumnú nápravu na všetkých križovatkách v Bratislave.
Filip Stano, Ružinov
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?