Plastové klzisko si Bratislavčania neobľúbili

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rada by som sa posťažovala na toto klzisko, čím dúfam prispejem k nejakému negatívnemu ohlasu občanov (ak nejaký existuje) a budúci rok už tento vynález nebude inštalovaný.

Áno je pravda, že sa na umelom ľade dá korčuľovať, ale nie dlhšie ako jednu minútu. Je to neznesiteľné, nepríjemné a neprirodzené. Keď človek cíti, ako mu pod korčuľami prekážajú ryhy medzi jednotlivými kockami, z ktorých je celá plocha postavená, má chuť sa zobrať a ísť domov. Keď sa nemôže poriadne odpichnúť, poriadne „zaflekovať“, či sa rozbehnúť, pretože sa niet od čoho odraziť, niet do čoho zaryť korčuľu. Korčuľovať sa viem, ale na umelej ploche sa odznova korčuľovať učiť nemienim. A je smutné, ak sa malé deti majú učiť korčuľovať na syntetickom „plaste“. Zadarmo už ani na obyčajný ľad nemajú deti nárok? Dôkazom celej tejto nezmyselnej „šetrnosti“ je úplne prázdne klzisko a zničená zimná „newyorská“ atmosféra nášho Starého Mesta.

Danica Diklicová, Staré Mesto

~ ~ ~

Chcem vyjadriť svoj nesúhlas s umelým klziskom na Hviezdoslavovom námestí. Korčuľovanie predsa neodmysliteľne patrí k zime ako k letu patrí kúpanie sa! Kto by sa už len chcel korčuľovať na umelom ľade (v zime).

Nemyslím, že sa nájde veľa ľudí, ktorí by sa učili korčuľovať na umelom ľade, vlastne tu nie je reč o umelom ľade, ale o kuse plastu, bez kúska zimnej atmosféry. Postavili o päť stánkov viac, tak si to musia kompenzovať. Všetky takéto záležitosti by mali byť na internete a ľudia by mali môcť o tom hlasovať. Ale nie, zabudol som že sme na Slovensku a tu si každý robí, čo sa mu zachce. Rovno by sme si mohli vybetónovať mesto a bolo by to ako za „starých dobrých čias“! Keďže každému by to bolo jedno, mohli by sme si sem hodiť atómovku a malo by to rovnaký účinok!

Matej Hoppan, Staré Mesto

~ ~ ~

Je mi smutno, keď vidím, ako Staromesťania prišli o jedinečnú možnosť korčuľovať sa priamo v centre mesta na ľadovom klzisku. Namiesto ľadovej plochy tam totiž staromestskí úradníci umiestnili jej plastovú atrapu.

Denne chodím okolo tohto plastového miniklziska a je mi ľúto, že najmä deti si nemajú možnosť vyskúšať svoje rýchle nože na pravom ľade. Verím, že tento experiment sa skončí s príchodom jari a viac sa nebude opakovať. Plastové klzisko zimnú atmosféru nenavodí a deťom veru radosť neurobí.
A. Vargová, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?