Hotelovú časť Carltonu otvoria o rok

8.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia historického objektu hotela Carlton na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave, spojená s výstavbou nových podzemných garážových priestorov, finišuje.

V prvej polovici 20. storočia patril k najprepychovejším hotelom v Európe. Po znárodnení za komunistického režimu však nezadržateľne chátral. Chýbalo málo a tento bratislavský architektonický a kultúrny skvost by už dnes nejestvoval.
Investor súčasnej rekonštrukcie, spoločnosť Bratcarl, a. s., Bratislava (dcérska firma belgickej spoločnosti Tractebl Engineering International) už s prácami prakticky končí.

Práce v celkovom objeme asi dve miliardy korún sa dostali do štádia, keď sa robí inštalácia technického vybavenia. Fasáda Carltonu je už vynovená, garáže s vyše 400 parkovacími boxmi sú prakticky hotové. Hotelová časť so 165 izbami na siedmich poschodiach bude otvorená na jeseň 2001 a jej prevádzkovateľom bude medzinárodná sieť Radisson SAS.

Ešte predtým, v lete 2001, však majú odovzdať do užívania tunajšie administratívne a kongresové centrum. V Carltone, ktorý bol vnímaný vždy predovšetkým ako hotel, odteraz bude k dispozícii na prenájom aj 12 tisíc m2 administratívnej plochy, konferenčné centrum s piatimi miestnosťami a hlavnou konferenčnou sálou s kapacitou 300 miest. Vzniknú tu ideálne podmienky na prijímanie významných osobností, organizovanie obchodných stretnutí, konferencií či kultúrnych podujatí na najvyššej úrovni. Administratívne centrum je podľa slov obchodného manažéra spoločnosti Bratcarl necelý rok pred dokončením v situácii, že ak by nájomné zmluvy podpísala len polovica spoločností, s ktorými je Bratcarl v kontakte, Carlton je už plne obsadený.

Na rohu Carltonu sa v tradícii bývalej kaviarne Savoy obnoví reštauračné zariadenie s letnou terasou a klubovými priestormi v suteréne. Obchodné prevádzky na prízemí budú prístupné cez novú, architektonicky atraktívnu pasáž spájajúcu administratívne a hotelové priestory s podzemným parkoviskom. Vstupy do pasáže budú z Mostovej ulice i Hviezdoslavovho námestia. V pasáži majú byť predajne luxusnejšieho a značkového tovaru, ako aj služby súvisiace so zameraním celého komplexu.

(ver)

Páčil sa vám článok?