V Ružinove búrajú narušený oporný múr

8.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Začiatkom novembra sa začali asanačné práce oporného múru na Nezábudkovej a Pivonkovej ulici na sídlisku Trávniky v Ružinove. Tento múr bol už dlhšie obdobie staticky narušený, jeho oprava však bola doteraz nerealizovateľná, pretože na jeho obnovu nebolo dosť finančných prostriedkov.

Tento rok mestská časť Ružinov vyčlenila na úpravu múru potrebné financie a s realizáciou asanácie sa začalo ihneď po získaní stavebného povolenia. Železobetónový oporný múr, ktorého dĺžka je vyše 149 metrov je od panelových domov na Nezábudkovej ulici vzdialený takmer 9 metrov. Jeho výška nad upraveným terénom Pivonkovej ulice sa pohybuje od 1,5 do 1,9 m.

V súvislosti s asanačnými prácami a ich realizáciou bude odstránená vysoká zeleň medzi múrom a Pivonkovou ulicou. Súčasťou búracích prác je aj prekládka rozvodov vysokého a nízkeho napätia. Celkové náklady na ozdravenie oporného múru predstavujú sumu takmer 3 milióny korún.

Rekonštrukčné práce by mali byť ukončené v priebehu dvoch mesiacov. Vplyv na dodržanie tohto termínu má však aj počasie, ktoré môže nepriaznivo ovplyvniť priebeh stavebných prác.

(sz)

Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie