Na vynovenej Poštovej po červenom koberci

7.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

V pondelok 11. decembra starosta mestskej časti Staré Mesto Andrej Ďurkovský oficiálne sprístupnil Poštovú ulicu pre verejnosť po jej takmer trojmesačnej rekonštrukcii. Stavebné práce trvali presne 13 týždňov a vyžiadali si 18 milión korún.

Projekt rekonštrukcie Poštovej ulice od známeho architektonického ateliéru BOGÁR KRÁLIK URBAN riešil väčšinu doterajších nedostatkov tohto priestoru, ako bola slabá povrchová úprava ulice a zlý stav mestského mobiliáru. Na jar tu vznikne malé námestie, ktoré doplní fontána.

Všetky doplnkové prvky malej architektúry sú hmotnou pripomienkou na názov ulice, ktorý vzdáva úctu inštitúcii a povolaniu poštára. Preto mestská časť Staré Mesto prizvala na spoluprácu aj štátny podnik Slovenská pošta, ktorý má záujem podieľať sa na týchto úpravách.

Atrakciou je 48 zemných lámp v tvare poštových pečiatok. V dolnej časti ulice nesú mená najdôležitejších zastávok slovenského úseku historickej Kráľovsko-cisárskej poštovej cesty Magna Via. V hornom úseku ulice ich prostredníctvom vzniklo virtuálne spojenie Bratislavy so svetovými metropolami, od Viedne až po Toronto.

(miv)
FOTO - Slavo Polanský

Páčil sa vám článok?