Rekonštrukcia Poštovej je v záverečnej fáze

14.8.2008
0
Páčil sa vám článok?

Rekonštrukcia Poštovej ulice v Bratislave vstúpila do svojej záverečnej fázy. V uplynulých dňoch začali stavbári s dláždením dolného úseku ulice. Na pokládke červenej dlažby bude až do konca novembra pracovať päť čiat dláždičov z dodávateľskej firmy SATES.

Stavbári tiež ukončili pokládku betónovej ryhy pre vodovod a ložiská pre umiestnenie vyše 50 zemných svietidiel na ľavom kraji chodníka. V hornej časti ulice zase pracovali na pokládke záhonových obrubníkov.

Základné stavebné práce sú takmer ukončené, v najbližších dvoch-troch týždňoch sa bude pracovať na pokládke červenej dlažby a umiestňovaní zostávajúcich prvkov malej architektúry. Výnimku tvorí iba fontána pred podchodom pod Hodžovým námestí. Stavebná úprava bazéna fontány je ukončená, samotná plastika však bude osadená až v apríli budúceho roku, keď do fontány zavedú vodu.

V súčasnosti na stavbe pracuje 26-30 stavbárov, dláždičov a elektrikárov každý pracovný deň od 7. do 18. hodiny. Predpokladaný termín dokončenia stavebných prác je tohtoročný 30. november.

Revitalizácia Poštovej ulice je najdôležitejším investičným zámerom samosprávy mestskej časti Bratislava - Staré Mesto v tomto roku. Ako sa vyjadril starosta Starého Mesta Andrej Ďurkovský, úpravou Poštovej ulice vznikne nová atraktívna pešia zóna s kvalitnou dlažbou, estetickým osvetlením a ďalšími prvkami mestského mobiliáru, ktorá nadviaže na rekonštrukciu pešej zóny v historickom jadre z rokov 1995-1999. Celý projekt financuje Staré Mesto zo svojho rozpočtu v náklade 17,8 mil. korún.

(miv)
Páčil sa vám článok?