Najväčší hypermarket otvoria v auguste

16.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

V auguste bude pri Zlatých Pieskoch otvorený už trinásty hypermarket TESCO na Slovensku. So svojou predajnou plochou 11 460 m2, čo predstavuje dvojnásobok plochy futbalového ihriska, sa stane najväčšou maloobchodnou prevádzkou na Slovensku.

Hypermarket TESCO Zlaté Piesky sa začal budovať v blízkosti Shopping Parku Soravia začiatkom marca 2003, hrubá stavba bola ukončená už koncom apríla 2003. Ako sme v našich novinách už informovali, počas stavebných prác pracovníci Archeologického ústav SAV v Nitre na mieste hypermarketu našli pozostatky po neolitických ľuďoch spred 7000 rokov, 2500 rokov starý keltský mlynský kameň, stopy po ľudských príbytkoch z mladšej doby kamennej, ako aj pohrebisko z čias Veľkej Moravy.

Stavebné a dokončovacie práce budú pokračovať až do augusta 2003. Okrem príjazdovej komunikácie a parkoviska pre 740 automobilov plánuje TESCO vybudovať aj novú autobusovú zastávku, nadchod pre chodcov a okrasnú zeleň.

Hypermarket TESCO Zlaté Piesky, ktorý bude od augusta tohto roku zamestnávať okolo 420 osôb, bude otvorený nonstop a bude ponúkať vyše 60 000 druhov potravinárskeho, priemyselného a textilného tovaru. Zákazníkom bude na predajnej ploche k dispozícii aj cukráreň, oddelenie čerstvých rýb, lahôdok, grilovaných špecialít, jedálenský kútik s ponukou pizze, domáce kino atď.

Hypermarket by malo v dohľadnej budúcnosti doplniť moderné nákupné centrum Soravia Palace. Podobne ako v prípade Au Parku v Petržalke aj tu má ísť z architektonického hľadiska o niečo viac ako bežné obchodné centrum: Soravia Palace navrhli architekti, ktorí projektovali aj centrum Blue Water Park v Londýne. Jeho súčasťou budú aj komfortné administratívne priestory. O termíne začatia výstavby sa ešte nerozhodlo.

(lau)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie