Avion Shopping Park sa rozrastá o ďalšiu časť

14.11.2007
0
Páčil sa vám článok?

Začiatkom novembra sa začala výstavba ďalšej, v poradí už tretej časti dostavby nákupného centra Avion Shopping Park. Avion sa tak rozrastie o ďalších 12-tisíc štvorcových metrov prenajímateľnej plochy.

Projekt pod názvom Phase III & Annex Leisure prinesie do súčasného nákupného centra nový, svieži koncept obchodov a využitia voľného času. Na prízemí a prvom nadzemnom podlaží bude rozmiestnených 35 nových obchodných prevádzok zameraných na šport, gastronómiu a na zdravie, oddych a voľný čas. Najväčšie priestory však budú patriť medzinárodnému predajcovi elektroniky, ktorý prostredníctvom obchodného centra Avion Shopping Parku vstúpi na slovenský trh.

Autorom návrhu rozšírenia je architektonická kancelária Krepop & Suchánek. Celý projekt bude v modernom, vzdušnom štýle nadväzujúcom na nedávno dokončenú módnu pasáž. Okrem výstavby novej časti sa kompletne prebudujú aj priestory bývalého kina, presunie a zmodernizuje sa ľadová plocha, ktorej súčasťou budú aj nové šatne v suteréne pod klziskom.

Súčasťou plánu je aj veľký detský kútik, ktorý má byť umiestnený na prvom poschodí. Avion Shopping Park myslí na celú rodinu a deti tu majú zelenú. Príkladom z minulého rozširovania Avionu je unikátne detské ihrisko zo špeciálnej mäkkej peny, jediné svojho druhu v kontinentálnej Európe, ktoré sa stalo nesporne najobľúbenejším miestom všetkých detí.

Vzhľadom na výstavbu v Avione uzatvoria dva vchody do centra, na mieste ktorých po ukončení dostavby vznikne úplne nový vchod. Vianočné nákupy budú určite pohodlnejšie aj vďaka práve ukončenému projektu podzemných garáží, v ktorých pribudlo 185 nových parkovacích miest. Súčasťou projektu nových garáží je aj vybudovanie nového komunikačného jadra spájajúceho garáž a ľavé krídlo obchodného centra pomocou travelátorov a výťahu. So spustením komunikačného jadra bola otvorená aj nová moderná kaviareň Runway Cafe v štýle letiskového terminálu.

Avion Shopping Park je najväčším nákupným centrom na Slovensku. Od polovice marca tohto roka rozšíril svoju nákupnú galériu o 36 nových obchodov. Medzi nimi sa nachádzajú aj nové módne značky, ktoré v roku 2007 prvýkrát vstúpili na slovenský trh. Celková prenajímateľná plocha nákupného centra Shopping Park Avion vrátane obchodného domu IKEA sa týmto rozšírením zvýšila na 72-tisíc štvorcových metrov.

Po dokončení tretej fázy dostavby bude prenajímateľná plocha nákupného centra Shopping Park Avion 84-tisíc štvorcových metrov, čím sa priblíži k magickej hranici 100-tisíc štvorcových metrov, charakteristickej pre najväčšie centrá v Európe. Dokončenie tretej fázy dostavby je naplánované na jeseň 2009 a v jej rámci pribudne v nákupnom centre Shopping Park Avion nových 35 obchodov.

(juh)
Páčil sa vám článok?