Návrat parčíka Bratislavčania podporujú

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Myšlienka vrátiť na Komenského námestie za budovou SND parčík, ktorý tu bol až do začiatku 70. rokov, sa stretla s podporou nielen samosprávy Starého Mesta, ale aj mnohých Bratislavčanov. Zaujímalo nás, čo si o tom myslia bratislavskí chodci.

Martin Ž., kominár: Ak je naozaj pravda, že podzemné garáže sú nevyužité, tak si myslím, že by to parkovisko malo byť zrušené a mohol byť tam byť parčík. Čím menej bude áut parkovať na uliciach a na chodníkoch, tým lepšie. Tým krajšie bude naše mesto.

Richard P., študent: Ja som jednoznačne za to, aby to parkovisko bolo zrušené a bol tam vybudovaný park. Však v centre je strašne málo takýchto oddychových miest a toto by bolo ideálne. Ak sa to podarí presadiť, budem len rád.

Jolana M., úradníčka: Mne je to jedno. Auto nemám a do centra veľmi nechodím. Parkov však v meste ubúda, takže, ak nejaký nový vznikne, bude to asi dobre.

František D., hudobník: Perfektný nápad. Veď celé centrum je vlastne jedno veľké parkovisko, takže to bude len dobre, ak by tu mal byť namiesto parkoviska nejaký príjemný parčík. Obávam sa však, že sa to nepodarí presadiť.

Vendelín T., dôchodca: Kedysi tam bol pekný park a pokiaľ majú autá kde parkovať, tak by sa tam mal park aj vrátiť. Ak by to mestskí páni dokázali urobiť, bolo by to konečne niečo prospešné pre ľudí.

Jana Č., podnikateľka: Netušila som, že na tomto otvorenom parkovisku sú rovnaké poplatky, ako v podzemnej garáži. Určite dám prednosť parkovaniu v podzemí, kde v zime nesneží a v lete nepáli slnko. Potom by to parkovisko za SND pokojne mohli zrušiť, však aj tak má byť onedlho dokončené podzemné parkovanie na Hviezdoslavom námestí.

Peter P., podnikateľ: Čítal som o tom vo vašich novinách a priznám sa, že sa mi tá myšlienka zapáčila. Ani som si neuvedomil, že to parkovisko je naozaj zbytočné. Rovnako zbytočné je však potom aj kolíkové parkovanie na Gorkého ulici.

(pol)
Páčil sa vám článok?