VZN o čistote a poriadku platí pre každého

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

O dodržiavaní čistoty a poriadku v Starom Meste sa už veľa popísalo a možno povedať, že takmer každý, kto tu býva, pracuje, alebo podniká, bol oboznámený s platnosťou Všeobecne záväzného nariadenia o dodržiavaní čistoty a poriadku.

To určuje, kto je zodpovedný za dodržiavanie čistoty na verejnom priestranstve a v okolí nehnuteľností, ktorá má vlastníka, správcu alebo užívateľa.

Ako nám potvrdila vedúca úseku správny činnosti Miestneho úradu Staré Mesto Soňa Krištofovič, mnohí po upozornení na nedodržiavanie tohto VZN pochopili a urobili nápravu. Sú však aj takí Staromešťania, ktorí nie sú aj napriek viacerým upozorneniam, vysvetľovaniam a výzvam kontrolných pracovníkov úradu ochotní očistiť chodník pred nehnuteľnosťou, ktorá je ich majetkom, ktorú spravujú, alebo užívajú. A to aj napriek tomu, že ide o vstupnú bránu do ich príbytkov.

Svojím konaním spôsobujú ujmu nielen vzhľadu mestskej časti, ale navyše spôsobujú aj problémy svojim poriadnym susedom, ktorým na ich čistý chodník vietor zaveje susedovo znečistenie a zneváži tak ich prácu.

„Verím, že sa tu nájdu majitelia nehnuteľností na Mudroňovej ulici 4, 31 a 34, ako aj majitelia nehnuteľností na Fándlyho ulici 18 a Dubovej ulici 4, ktorí zaberajú verejné priestranstvo pred svojou nehnuteľnosťou a nakladajú s ním ako so svojím, a navyše ono sa stáva neprechodným pre ostatných spoluobčanov,“ upozornila S. Krištofovič. VZN o dodržiavaní čistoty a poriadku platí pre všetkých, aj pre majiteľov týchto nehnuteľností.

(stn)
Páčil sa vám článok?