Zelené mesto bude v centre aj v tomto roku

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Po úspešnej minuloročnej premiére projektu ZELENÉ MESTO, ktorého cieľom bola obnova zelene v centrálnej mestskej oblasti Bratislavy, pripravuje mestská časť Staré Mesto v spolupráci s firmou Philip Morris Tabak, s.r.o. v týchto dňoch realizáciu jeho druhého ročníka.

Podieľať sa na ňom už teraz môžu všetci občania hlavného mesta. Jedinou podmienkou je, že revitalizované plochy musia byť vo vlastníctve alebo v správe mestskej časti Staré Mesto. Počas tohto leta chce staromestská samospráva venovať pozornosť najmä likvidácii čiernych skládok komunálneho odpadu, čisteniu plôch zelene, výsadbe rastlinného materiálu a drobným opravám mestského mobiliáru.

Osobitnej starostlivosti opäť neujde Hradný vrch. V rámci projektu chce mestská časť Staré Mesto realizovať tiež výsadbu vzrastlej zelene v niektorých vybraných vnútroblokových priestoroch obytných domov.

Mestská časť Staré Mesto preto v tejto súvislosti vyzýva obyvateľov Bratislavy, aby do 15. apríla 2000 nahlásili lokality v Starom Meste, ktoré sa môžu v rámci projektu ZELENÉ MESTO zrevitalizovať. Urobiť tak môžu písomne na adrese Miestny úrad Bratislava - Staré Mesto, Vajanského nábrežie 3, 814 Bratislava, heslo: ZELENÉ MESTO 2000.

(stn)
Páčil sa vám článok?