Po dokončení garáží bude upravené aj námestie

21.10.2007
0
Páčil sa vám článok?

Vyzerá to tak, že investor rekonštrukcie legendárneho hotela Carlton na Hviezdoslavovom námestí prvý zo svojich sľubov hravo splní: do konca tohtoročného leta má byť ukončená výstavba podzemných garáží a námestie upravené do pôvodného stavu.

Hlavný architekt rekonštrukcie hotela Vladimír Vršanský pripravuje v týchto dňoch vykonávaciu projektovú dokumentáciu na úpravu povrchu námestia nad podzemnými garážami. Investor rekonštrukcie spoločnosť BRATCARL si totiž uvedomuje, že by bola veľká škoda, keby celková úprava námestia pred hotelom zaostala za rekonštrukčnými prácami na samotnom hoteli.

Podľa slov zástupcu hlavného kontraktora rekonštrukcie - belgickej spoločnosti COTECNO - Alberta Fajersztajna, investor sa bude snažiť získať kolaudačné rozhodnutie na garáže už v priebehu úpravy námestia, aby ich mohol čo najskôr sprevádzkovať. Tým sa Hviezdoslavovo námestie definitívne stane neprejazdným. Na vstup do podzemných garáží bude slúžiť príjazd z Paulínyho ulice, pričom autá budú vychádzať z Hviezdoslavovho námestia cez Rigeleho ulicu.

Mestská časť Staré Mesto odovzdá do konca marca architektovi V. Vršanskému špecifikáciu svojich požiadaviek na architektonické riešenie Hviezdoslavovho námestia a Mostovej ulice. Tieto podmienky budú vychádzať okrem iného z predpokladu, že po ukončení rekonštrukcie sa Hviezdoslavovo námestie opäť stane vyhľadávaným miestom kultúrno-spoločenských podujatí, pre ktoré zatiaľ nemá potrebné zázemie.

Podľa starostu Starého Mesta Andreja Ďurkovského, v prvej etape bude do konca tohto roka upravená východná časť námestia približne od Strakovej ulice po budovu SND. Do mája 2001, keď by mali hotel Carlton definitívne otvoriť, dokončia aj západnú časť Hviezdoslavovho námestia po Rybné námestie a takisto rekonštrukciu električkovej trate na Mostovej ulici, ktorú je investor hotela ochotný podporiť aj finančne.

(miv)
Páčil sa vám článok?