Na Galvaniho budú likvidovať autovraky

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Na odľahlom mieste v priemyselnom areáli na Galvaniho ulici sa pripravuje vybudovanie demontážnej haly na zber a spracovanie starých vozidiel a autovrakov.

Zámer umiestniť zariadenie na likvidáciu starých vozidiel práve na tomto mieste vychádza z toho, že toto územie nie je využívané na bývanie, rekreáciu či podobné aktivity a nie sú tu žiadne ekologicky významné prvky. Nemalo by teda dôjsť k ohrozeniu kvality životného prostredia. Cieľom investora je zabezpečiť likvidáciu autovrakov, ktorých podstatnú časť je ešte stále možné vidieť na bratislavských uliciach, parkoviskách a iných verejných priestranstvách. Prínos realizácie zámeru vybudovať demontážnu halu bude spočívať v postupnom odstránení týchto vrakov formou ich systematického zberu a spracovania.

Plánovaná kapacita demontážnej haly s príslušenstvom je šesť až osem vozidiel denne, čo je v prepočte asi 1400 až 1900 vozidiel ročne. Zariadenie má pozostávať z jednopodlažnej haly a z izolovanej a spevnenej plochy na parkovanie asi 40 až 50 vozidiel. V areáli má byť sklad starých vozidiel, miesto na ich vysušovanie, sklad náhradných dielcov, sklad prevádzkových kvapalín a autobatérií, miesto na úpravu karosérií, sklad druhotných surovín a sklad neznehodnotiteľných odpadov. Prevádzka demontážnej haly na Galvaniho ulici by sa mala rozbehnúť už v najbližších mesiacoch.

Páčil sa vám článok?