Bufet pod Manderlom stavali načierno

13.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Priestor pod Manderlom sa v uplynulých dňoch zmenil - vykonali sa tu stavebné úpravy na výdajnom okne občerstvovacieho zariadenia, ktoré sú však na úkor chodcov, pretože sa zúžil chodník.

Ako sme zistili, spoločnosť Gastro-T, s.r.o., ohlásila 12. marca 2007 na stavebnom úrade Staré Mesto drobnú rekonštrukciu prízemného nebytového priestoru na Námestí SNP číslo 23. V rámci nej mienila vymeniť výdajné okno, zrekonštruovať vnútorné steny, vnútri umiestniť nové gastro zariadenie a vymeniť vnútorné elektrické rozvody.

„Pri obhliadke pracovníci stavebného úradu zistili, že spoločnosť už časť prác uskutočnila, pričom nedodržala pôvodné rozmery napríklad tak, že výdajné okno vysunula do podchodu, čím zasiahla do spoločnej časti domu a zmenila vonkajší vzhľad objektu,“ povedala nám hovorkyňa staromestského miestneho úradu Alena Kopřivová. „Tieto práce si však podľa paragrafu 55 odseku 1 zákona 50/1976 Zb. stavebného zákona vyžadovali vydanie stavebného povolenia, nielen ohlášku. Preto stavebný úrad vyzval stavebníka, aby s okamžitou platnosťou zastavil rekonštrukčné práce.“

Ako dodala, do 60 dní od doručenia oznámenia stavebného úradu je stavebník povinný v zmysle stavebného zákona a vyhlášky ministerstva životného prostredia číslo 453/2000 preukázať, že stavba nie je v rozpore s verejnými záujmami chránenými stavebným zákonom a osobitnými predpismi.

(juh)
FOTO - Slavo Polanský
Páčil sa vám článok?