Ani zákaz úradu čiernu stavbu nezastavil

12.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Priamo pred očami vedúcej stavebného odboru Márie Kullmanovej vykonávajúcej v Starom Meste štátny stavebný dozor robotníci pokračovali v zakázaných stavebných prácach na výstavbe polyfunkčného domu na Lubinskej ulici 18.

„Pri tom všetkom sa nám ešte smejú, že vlastne sa tam nič nestavia. Akýsi predák v civile nám ironicky vysvetľuje, že on tam vlastne ani nie je, len sa prišiel pozrieť,“ popisuje aroganciu staviteľov papierovo zastavenej stavby Alena Malíčková zo susedného domu. Z domu, ktorého obyvateľom zatarasujú terasy múry čiernej stavby v susedstve.

Ešte bývalý starosta Peter Čiernik vlani v novembri vyzval stavebníka - Internacional investments and securities holding, a.s., na okamžité zastavenie prác a na preukázanie legálnosti stavby. Stavba na chvíľu ustala, v polovici marca sa však začalo nanovo a už sa stavia piate a šieste nadzemné podlažie, na ktoré nemá stavebník povolenie. Preto nový starosta Andrej Petrek podľa paragrafu 102 stavebného zákona zastavuje s okamžitou platnosťou všetky stavebné práce nad rámec právoplatného stavebného povolenia.

M. Kullmanová 3. apríla potvrdzuje realizáciu stavby nad rámec vydaného stavebného povolenia. Podľa hovorkyne mestskej časti Staré Mesto Aleny Kopřivovej staromestský stavebný úrad jednoducho vyčerpal všetky možnosti na zastavenie stavby, ktoré mu zákon dáva k dispozícii.

Gustav Bartovic
Páčil sa vám článok?