Na Veternej ulici chcú postaviť hotel Yasmin

8.4.2007
0
Páčil sa vám článok?

Na nezastavanej ploche na Veternej ulici, ktorá sa v súčasnosti využíva najmä ako parkovisko, chce súkromný investor ešte v tomto roku začať stavať hotel Yasmin.

Územie, na ktorom má nový hotel stáť, je ohraničené Staromestskou ulicou, budovou Národnej rady, Veternou ulicou a objektom Najvyššieho súdu.

Podľa autorov projektu je novostavba hotela z urbanistického hľadiska navrhnutá tak, aby v sebe skĺbila funkčné a estetické požiadavky kladené na hotelové stavby. Navrhované riešenie novostavby podľa nich vhodne doplní priestor súčasného parkoviska a nadviaže na okolitú urbanistickú štruktúru. Spolu s existujúcimi susednými objektmi tak podľa autorov projektu vytvorí kompaktný homogénny celok.

Hotel má mať tri podzemné a osem nadzemných podlaží, najvyššie dve podlažia budú ustúpené. V podzemí majú byť garáže so 145 parkovacími státiami, ďalšie tri miesta sú navrhnuté na povrchu. Na úrovni parteru je okrem hlavného vchodu v severovýchodnej časti objektu navrhnuté aj kongresové centrum so zázemím, polyfunkčná sála, reštaurácia so zázemím a drobné obchodné priestory. Na vyšších podlažiach bude ubytovacia časť s kapacitou 181 lôžok. Je navrhnutá v dvoch variantoch, ktoré sa odlišujú priestorovou orientáciou a lokalizáciou jednotlivých izieb na jednotlivých podlažiach.

Ráta sa aj so zeleňou na úrovni pochôdznej strechy v átriu hotela. Okrem toho by v rámci stavby mala byť aj zrekonštruovaná Veterná ulica. Výstavba potrvá 23 mesiacov.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Vachel SK

Páčil sa vám článok?