Centrum Hron obnovia do novembra

24.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Komplexná rekonštrukcia zničeného nákupného strediska Hron v Podunajských Biskupiciach nabrala na obrátkach. Objekt, ktorý mestská časť predala za približne 50 miliónov, by mal opäť slúžiť verejnosti v novembri.

Z obchodného centra na Dudvážskej ulici zostala v uplynulých dňoch len oceľová nosná konštrukcia, ktorá sa onedlho premení na novú a modernejšiu trojpodlažnú budovu, väčšiu oproti pôvodnej o 181 metrov štvorcových. Spoločnosť Tatrareal, ktorá je novým vlastníkom objektu, tu vybuduje aj podzemné podlažie, kde by mali byť priestory na oddych, zábavu a relax.

Na prízemí sprístupní spoločnosť Tesco svoj ďalší hypermarket, ktorý má byť dominantnou prevádzkou celého obchodného centra. Na poschodí vzniknú menšie obchody a služby.

Celková plocha obchodných priestorov, ktorých bude spolu 38, má byť viac ako 9000 štvorcových metrov. V moderne projektovanom centre nebudú chýbať ani pohyblivé chodníky pre nákupné vozíky, eskalátory a výťahy.

Pri obnovenej budove nákupného centra vznikne aj 231 nových parkovacích miest a hromadnú prepravu potenciálnych zákazníkov zabezpečí trolejbusová linka, ktorej zastávka je pri objekte.

Podľa vyjadrenia prednostu miestneho úradu v Podunajských Biskupiciach Andreja Bubeníka, rekonštrukcia sa začala už koncom minulého roku a na mieste nepeknej a zastaranej budovy vznikne nové a kultivované nákupné stredisko služieb určené obyvateľom tejto mestskej časti, ale aj jej návštevníkom.

(rob)
Páčil sa vám článok?