Pri Vrakunskej bude polyfunkčný objekt Dolce Vita

23.3.2007
0
Páčil sa vám článok?

Dolce Vita - Sladký život - je názov polyfunkčného komplexu pozostávajúceho z dvojice budov, ktorého výstavba sa pripravuje na Vrakunskej ulici v Podunajských Biskupiciach.

Pozemok, na ktorom má stáť polyfunkčný objekt, je zo severu ohraničený už existujúcou sídliskovou zástavbou a zdravotným strediskom, východnú hranicu tvorí Hradská a južnú Vrakunská ulica.

Polyfunkčný komplex Dolce Vita bude pozostávať z dvoch blokov s pôdorysom v tvare L, vzájomne prepojených v podzemí, v ich parteri sa ráta s obchodmi a službami.

Blok A má mať šesť nadzemných podlaží, má v ňom byť 75 bytov pre 195 obyvateľov. Byty majú byť rôznej veľkosti, od jednoizbových až po štvorizbové. Pod objektom má byť umiestnená dvojpodlažná parkovacia garáž pre 117 vozidiel (ďalších 34 parkovacích státí má byť vytvorených pri budove), v jednom podzemnom podlaží majú byť aj pivničné kobky.

Objekt B má mať 13 nadzemných podlaží a má v ňom byť 48 bytov pre 95 obyvateľov, pričom aj v tomto prípade pôjde o byty rôznej veľkosti - od jednoizbových po trojizbové. Pod objektom by mali byť dve podzemné podlažia, v ktorých by okrem iného mali byť pivničné kobky. Dopravné napojenie na nový polyfunkčný komplex je navrhnuté z Vrakunskej ulice s otvoreným prepojením na Lotyšskú ulicu.

Začatie výstavby sa predpokladá v júli tohto roka, jej ukončenie v závere roku 2008.

(juh)
VIZUALIZÁCIA - Alexy&Alexy
Páčil sa vám článok?