Príprava výstavby pod Hradom pokračuje

14.12.2006
Páčil sa vám článok?

Príprava výstavby v bratislavskom Podhradí - je v súčasnosti v štádiu obstarávania územného plánu zóny. Celý proces územnoplánovacieho konania by mal byť ukončený koncom budúceho roka.

„Veľmi významným momentom je, že sme sa dostali do určitej zhody s požiadavkami pamiatkarov,“ uviedla v tejto súvislosti námestníčka primátora Tatiana Mikušová. Vypracovanie územného plánu zóny Podhradie bolo podľa jej slov potrebné preto, aby verejnosť prijala výstavbu kladne a aby bolo toto územie zhodnotené investormi. Ako dodal riaditeľ sekcie územných programov mesta Ivan Macko, aj investori chápu, že je pre nich dobré mať v rukách územno-plánovací doklad, ktorý akceptujú všetky zúčastnené strany.

Územný plán zóny stanoví funkčnú a hmotno-priestorovú reguláciu územia a spôsob zástavby v ňom, mieru zastavania a únosnosť jeho využívania, ako aj reguláciu začlenenia stavieb do okolitej zástavby. Cieľom je dosiahnuť stav, aby sa do Podhradia „natiahlo“ centrum mesta, ktoré je v súčasnosti umelo prerušené Novým mostom. V budúcnosti by sa južné Podhradie malo stať jednou z najatraktívnejších častí centra. Zmyslom pripravovanej územnoplánovacej dokumentácie je vytvoriť územné predpoklady na vybudovanie jedinečného mestského priestoru s dôrazom na verejné priestranstvá, napojenie na areál Hradu, historické jadro i nábrežnú promenádu. Pozemky v Podhradí predchádzajúce vedenie mesta predalo dvom súkromným investorom - akciovým spoločnostiam J&T Global a Avant.

Páčil sa vám článok?