River Park na nábreží môže byť aj vyšší

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Poslanci mestského zastupiteľstva vyhoveli žiadosti spoločnosti J&T Global, ktorá na nábreží pripravuje výstavbu polyfunkčného komplexu River Park, o zmenu výškových parametrov jednotlivých stavieb.

Podľa rozhodnutia mesta z júna 2002 mala byť maximálna výška dominanty 14 podlaží, teda 48 metrov, a maximálna výška okolitej zástavby 5 nadzemných podlaží, hoci predtým sa pripúšťalo aj viac ako päť podlaží. Investor žiadal, aby sa výška okolitej zástavby zmenila z päť na osem podlaží. Hlasovaniu poslancov predchádzala rušná rozprava.

Primátor Andrej Ďurkovský ubezpečil, že bude veľmi dôsledne dbať o to, aby sa na nábreží zachoval priestor pre kultúru, šport a oddych. Návrh napokon získal potrebnú trojpätinovú väčšinu o jediný hlas. Investor bude musieť pred vydaním územného rozhodnutia predložiť spracovanú štúdiu s presnou podobou navrhovaných objektov.

„Oceňujem, že poslanci prejavili zodpovednosť za ďalší rozvoj mesta,“ povedal nám krátko po hlasovaní predseda predstavenstva J&T Global Peter Korbačka, ktorý bol prítomný na rokovaní zastupiteľstva.

Predstavám investora o budúcej podobe River Parku teda už viac-menej nič nestojí v ceste. Pripomeňme, že sa má rozprestierať na úseku nábrežia siahajúcom od miesta, kde sa Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu primkýna k nábrežnej promenáde (za parkoviskom pri bývalej budove Útvaru hlavného architekta mesta Bratislavy) až po prvé objekty Parku kultúry a oddychu.

Pod úrovňou terénu budú tri podzemné podlažia, nové budovy budú mať prevažne šesť až osem, maximálne 14 podlaží. Okrem iného tu bude aj päťhviezdičkový hotel so 455 lôžkami, v ďalších objektoch budú luxusné kancelárske priestory. Nábrežie ponúkne aj luxusné bývanie - bude tu až 340 bytov s výhľadom na Dunaj. Štruktúru rozsiahleho komplexu doplnia služby, reštaurácie, obchody, banka, fitnes, kaviarne, bar i supermarket.

(lau)

Páčil sa vám článok?