Dokončili nový vjazd do garáží Carltonu

14.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Práce na vybudovaní nového vjazdu do podzemných garáží hotela Carlton sa prakticky skončili a v týchto dňoch by mal byť uvedený do prevádzky. Finišujú aj práce na rekonštrukcii trate električiek v úseku na Mostovej ulici.

Informoval nás o tom Vladimír Vršanský, riaditeľ Ateliéru obchodu a cestovného ruchu, ktorý sa projekčne podieľal na vybudovaní nového vjazdu do garáží. Už v týchto dňoch bude môcť byť odstránená aj provizórna cesta po Hviezdoslavovom námestí, umožňujúca vozidlám prichádzajúcim z Palackého ulice prístup do garáží cez pôvodný vjazd v blízkosti budovy Veľvyslanectva USA, na popud ktorého bol vybudovaný nový.

Existujúci vjazd do podzemných garáží ostane zachovaný, ale budú v ňom umiestnené zábrany, ktoré znemožnia prejazd áut. Ak by sa v budúcnosti ambasáda USA odsťahovala, pôvodný vjazd by mohol byť znovu uvedený do prevádzky.

Pripomeňme, že jeho vybudovanie začala americká ambasáda presadzovať po teroristických útokoch na ciele v USA 11. septembra 2001. Investorom výstavby nového vjazdu do podzemných garáží nie je mesto ani mestská časť Staré Mesto, ale spoločnosť Bratcarl, ktorá je vlastníkom hotela.

Ako nám povedal hovorca primátora Milan Vajda, samostatne bude spracovaný projekt na povrchové úpravy chodníka na Mostovej ulici, ktorý by sa mal realizovať do 15. novembra. Samostatne sa má spracovať aj ďalší projekt na úpravu Námestia Ľudovíta Štúra a priestoru na Palackého ulici pred vchodom do Reduty a Sochou víťazstva.

Je predpoklad, že Dopravný podnik Bratislava zabezpečí rekonštrukciu električkovej trate v úseku od Rázusovho nábrežia po Komenského námestie (za Slovenským národným divadlom) do 15. novembra. Druhý úsek trate na Jesenského ulici po Štúrovu ulicu bude zrekonštruovaný najneskôr do 31. marca 2004. Na tomto úseku sa bude v novembri pracovať v závislosti od aktuálneho vývoja počasia. Súčasťou riešenia sú aj antivibračné izolácie, ktoré podstatne znížia hlučnosť a šírenie vibrácií do okolitých budov, najmä Slovenského národného divadla a Reduty.

Na financovaní niektorých prác sa podieľa aj mestská časť Staré Mesto. Podľa našich informácií sa vynaloženie desiatich miliónov korún na tieto účely už odsúhlasilo, o vyčlenení ďalších 15 miliónov sa má rozhodnúť v najbližšom čase.

(lau)

Nový vjazd do podzemných garáží pod Hviezdoslavovým námestím je už dokončený.
FOTO - Oto Limpus

Páčil sa vám článok?