Na Rigeleho ulici rastie nový objekt

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Na Rigeleho ulici, v priestore medzi nemeckým veľvyslanectvom, hotelom Devín a objektom na Lodnej ulici číslo 2, ktorý patrí Okresnému úradu Bratislava I, rastie na ploche, kde kedysi bolo parkovisko, nová budova.

Ako sa nám podarilo zistiť, pôvodne tu mala byť súkromná klinika aj s operačnými sálami, došlo však k zmene a v novom objekte majú byť najmä administratívne priestory.

Ráta sa však s tým, že časť priestorov by mala byť využívaná ako neštátne zdravotnícke zariadenie v oblasti preventívnej medicíny, resp. jej odborov, ktoré si nevyžadujú špeciálne priestory a technológie (športové lekárstvo, psychiatria, psychológia). Nepôjde o veľkú stavbu, bude mať päť nadzemných podlaží, takže novostavba svojou výškou rešpektuje okolité rímsy historických budov.

Architektúra domu, ktorý upúta nepravidelne rozmiestnenými oknami, vychádza z princípov minimalizmu. Na prízemí by mali byť obchodné priestory a kaviareň. Budova je dimenzovaná tak, aby v nej mohlo pracovať okolo sto osôb. Stavebné práce sa začali vlani v októbri, ich ukončenie sa predpokladá v septembri budúceho roku.

(lau)

Páčil sa vám článok?