Koncom júna začnú stavať vjazd do garáží Carltonu

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

V najbližších dňoch sa začnú práce na výstavbe nového vjazdu do podzemných garáží hotela Carlton na Mostovej ulici. Vyžiadajú si úplné vylúčenie električkovej dopravy z Mostovej a Jesenského ulice.

S požiadavkou vybudovať z bezpečnostných dôvodov nový vjazd do garáží Carltonu prišlo Veľvyslanectvo USA krátko po teroristických útokoch v New Yorku a Washingtone v septembri 2001. Existujúci vjazd z Paulínyho ulice sa totiž nachádza v bezprostrednej blízkosti budovy amerického veľvyslanectva na Hviezdoslavovom námestí. Po vybudovaní nového vjazdu sa prestane využívať a bude neprejazdný, ale ostane zachovaný, takže v prípade, že sa ambasáda USA odsťahuje, bude možné jeho opätovné sprevádzkovanie.

Termín odovzdania staveniska nového vjazdu bol stanovený na 20. jún, 28. júna bude vylúčená električková doprava na Mostovej a Jesenského ulici. Práce na novom vjazde bude vykonávať Váhostav. V júli začnú aj práce na rekonštrukcii koľajovej trate, ktoré bude vykonávať firma Railways, s.r.o.. V lete by sa mala realizovať aj úprava chodníkov a povrchov na Mostovej ulici. Orientačný termín ukončenia výstavby nového vjazdu je koniec septembra až začiatok októbra, ale rekonštrukcia trate potrvá až do 1. novembra.

Podľa informácií z Dopravného podniku Bratislava sa zmenia trasy piatich liniek električiek. Linka číslo 1 bude premávať obojsmerne cez tunel a Kapucínsku ulicu. Linka číslo 4, premávajúca zo Zlatých pieskov do Karlovej Vsi, bude na Špitálskej ulici odklonená cez Námestie SNP, Kapucínsku ulicu a tunel, v smere z Karlovej Vsi pôjde po nábreží a cez Šafárikovo námestie. Linka číslo 11 premávajúca z Rače do mesta bude na Špitálskej ulici odklonená cez Námestie SNP, Kapucínsku, tunel, Nábrežie arm. gen. Ludvíka Svobodu, Rázusovo nábrežie a Šafárikovo námestie, odkiaľ bude premávať späť do Rače.

Linka číslo 12 premávajúca zo Šafárikovho námestia do Dúbravky pôjde cez Námestie SNP, Kapucínsku ulicu a tunel. Napokon linka číslo 14 premávajúca z Ružinova do centra bude na Krížnej ulici odklonená cez Vazovovu, Radlinského, Obchodnú a Námestie SNP a od Kamenného námestia pôjde po svojej trase späť do Ružinova.

V oblasti stavebnej činnosti nebudú električkami obsluhované zastávky Námestie Ľudovíta Štúra a Jesenského, v obmedzenom rozsahu, teda len v smere do mesta, budú obsluhované zastávky Chattam Sofer pri tuneli a Nový most na Rázusovom nábreží.

(juh)

Páčil sa vám článok?