Pred Vajnormi dokončili kruhový objazd

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Od minulého týždňa môžu vodiči využívať novú okružnú križovatku (kruhový objazd) pred vstupom do Vajnor, ktorú už uviedli do predčasného užívania.

Ako uviedla starostka Vajnor Anna Zemanová, pôvodne bola vybudovaná nevýhodná štvorramenná križovatka, preto nové miestne zastupiteľstvo na svojom prvom tohtoročnom zasadnutí iniciovalo rokovania o jej zmenu na kruhový objazd. Vďaka pochopeniu vedenia magistrátu za štyri mesiace došlo k zmene riešenia.

Podľa Anny Zemanovej sa podarilo nielen združiť financie, ale najmä vôľu spoločne realizovať dobrú vec, ktorú sľúbili občanom pred minuloročnými komunálnymi voľbami. Dodala, že šlo o príkladnú spoluprácu mesta s mestskou časťou. Nový kruhový objazd zrovnoprávňuje všetky smery, znižuje prejazdovú rýchlosť a časové straty vozidiel.

Ďalšími výhodami kruhového objazdu sú trvalé riešenie s minimálnou energetickou náročnosťou, rovnaký charakter pohybu vozidiel po celých 24 hodín, minimalizácia časových strát mestskej hromadnej dopravy, ale predovšetkým vyššia bezpečnosť.

(brn)

Páčil sa vám článok?