Na Tichej ulici chýba chodník aj osvetlenie

13.12.2006
0
Páčil sa vám článok?

Tichá ulica vedie z Bôriku do Mlynskej doliny. Je jednosmerná zvrchu dole. Je príliš úzka, aby bola dvojsmerná.

Je to pre celú oblasť okolia Červeného Kríža, Bôrika, vilovej štvrte medzi Hradom a Slavínom najkratšia a jediná cesta smerom na západné časti mesta.

Hlavný dopravný ťah vedie cez hornú časť Slávičieho údolia (ktoré nie je pri cintoríne na Starých gruntoch mylne nazvanom „v Slávičom údolí“, ani nevedie údolím ale úbočím), Svetlú a Tichú ulicu, ktorá vedie (Slávičím) údolím. Hlavnou ulicou je napodiv Slávičie údolie a Svetlá je bočnou, hoci Slávičie údolie za križovatkou so Svetlou je už len možno ani nie 100 metrov zjazdnou ulicou a potom prechádza v strmý, uzulinký chodník medzi záhradami a je nepomerne menej frekventované.

Aj horná časť Tichej ulice po Svetlú je menej frekventovaná. Logicky hlavným ťahom je Slávičie údolie - Svetlá - Tichá a tento ťah by mal byť pre dopravu označený ako hlavná ulica.

Často chodím na Svetlú ulicu a odtiaľ na autobusovú zastávku v Mlynskej doline. Za tých 10 až 15 minút, čo mi cesta trvá cez Tichú ulic, ma predbieha 20 až 30 áut. Cesta do kopca mi trvá pochopiteľne dlhšie a počet áut úmerne vyšší. Chodenie cez túto ulicu je nebezpečné. Ulica je neupravená, úzka, miestami sa auto a človek len-len zmestia.

Kde je pri nových vilách chodník, hoci nový, v takom stave zrejme nezodpovedá norme ani bezpečnej chôdzi najmä v zime, pri snehu a poľadovici. Vozovka je síce asfaltovaná, ale len v šírke pre jedno auto. Navyše ulica vôbec nie je osvetlená. Máme po nej chodiť s lampášmi ako v stredoveku, alebo sa spoliehať na chvíľkové osvetlenie okoloidúcimi autami?

Ľudovít Haeberle, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?