Na Palisádoch sa bude stavať nový dom

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Zámerom výstavby administratívneho centra Diplomat na ulici Palisády sa v týchto dňoch začali zaoberať útvary magistrátu. V areáli Správy služieb diplomatického zboru by sa mohlo začať stavať už v novembri tohto roka.

Podľa zámeru by v areáli v blízkosti križovatky ulíc Šulekova a Palisády malo vyrásť nové administratívne centrum, ktoré by malo slúžiť potrebám občanov. Objekt, ktorého užívateľom bude Správa služieb diplomatického zboru, by mal mať dva trakty - dvorový a uličný. Mal by mať dve podzemné a päť, resp. šesť nadzemných podlaží s ustupujúcimi strešnými terasami. Zámer ráta s tým, že kvôli jeho výstavbe sa asanujú jestvujúce objekty v areáli - skladové haly, pomocné prevádzky, prízemné garáže a parkoviská. Jestvujúci administratívny objekt na rohu spomenutých ulíc by mal zostať zachovaný a sčasti sa ráta s jeho rekonštrukciou a prístavbou.

V dvoch podzemných podlažiach by malo byť dovedna 108 parkovacích miest, ďalšie státia by mali byť povrchové, napojené na ulicu Palisády. Prízemie bude mať reprezentačný charakter: mal by tu byť foyer, kaviareň, vstupná hala, komerčné priestory, reštaurácia Ambasador, café Diplomat, salónik, kancelárie a recepcia. Na druhom, treťom, štvrtom a sčasti aj na piatom nadzemnom podlaží sa ráta s administratívnymi priestormi. Na piatom a šiestom podlaží by malo byť šesť veľkoplošných reprezentačných bytov s terasami.

Ak by sa výstavba nového objektu začala v novembri tohto roka, ukončený by mohol byť v októbri 2004.

Páčil sa vám článok?