Investori v zóne Pribinova budú známi v máji

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Práce na príprave rozsiahlej výstavby, ktorá sa plánuje v okolí Pribinovej ulice a priľahlom území od Dostojevského radu až po Dunaj, postúpili o ďalší krok dopredu. Už v máji sa zrejme dozvieme meno investora, ktorý bude realizovať výstavbu v tejto atraktívnej lokalite.

Ako uviedol Juraj Kočan, vedúci oddelenia správy nehnuteľného majetku bratislavského magistrátu, v súčasnosti už je spracovaný rozbor, z ktorého je zrejmý majetkovoprávny stav na tomto území. „Materiál vypovedá aj o tom, čo je možné využiť na komerčné a čo na verejné účely,“ uviedol. „Technicko-ekonomické zhodnotenie stanovilo aj kvalifikovaný odhad nákladov na potrebné verejné investície z pohľadu vybudovania verejných priestranstiev, mestských komunikácií či promenády nábrežia. Zvlášť je vyčíslené, aké náklady budú potrebné na technickú infraštruktúru, teda inžinierske siete. Súčasťou rozboru je aj odhad nákladov na protipovodňovú ochranu tohto územia.“

Podľa J. Kočana má mesto predstavu, že ten, kto bude realizovať výstavbu, zabezpečí výstavbu nevyhnutných verejných investícií na vlastné náklady. Výstavba v zóne Pribinova bude nadväzovať na výstavbu Mosta Košická. J. Kočan vyslovil predpoklad, že už v roku 2004 by mohlo byť vybudované námestie pred novým divadlom, bulvár, nábrežie i bloky budov s komerčným využitím. „Predpokladáme, že do konca mája už bude známa spoločnosť, ktorá bude realizovať výstavbu na tomto území,“ uviedol J. Kočan a dodal, že nádejní investori sa už prihlasujú.

Páčil sa vám článok?