V parku na Belopotockého chcú stavať

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Poslanci miestneho zastupiteľstva sú znepokojení z ďalšieho investičného zámeru v centre Bratislavy, ktorého obeťou by mala byť verejná zeleň.

V tesnej blízkosti budovy Slovenského rozhlasu v priestore medzi Lehockého a Belopotockého ulicou, kde je park, sa v blízkej budúcnosti plánuje výstavba. Majiteľ pozemku spoločnosť AXE FIN predkladá v dvoch variantoch zámer výstavby garáží a športcentra alebo polyfunkčného objektu.

V prípade realizácie druhého variantu (polyfunkčný dom) by došlo k úplnej likvidácii zelene v tomto priestore, v prípade prvého variantu by ju nahradila nová výsadba na streche garáží. Tá by mala podľa predsedu „zelenej“ komisie Kolomana Prónaya z hľadiska životného prostredia nižšiu hodnotu ako súčasná.

Občania sa môžu s týmto projektom bližšie zoznámiť na Miestnom úrade mestskej časti Bratislava - Staré Mesto, Vajanského nábrežie 3, oddelenie životného prostredia, kancelária č. 305.

Písomné stanovisko k zámeru je možné doručiť najneskôr do 14. mája na Ministerstvo životného prostredia, odbor posudzovania vplyvov na životné prostredie, Námestie Ľudovíta Štúra 1, 812 35 Bratislava.

Páčil sa vám článok?