Na Suchom mýte bude už v septembri budúceho roku stáť nová dominanta

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Europeum Business center je názov novej dominanty, ktorú od marca stavajú v absolútnom strede mesta - na Suchom mýte. Atraktívna budova bezprostredne susediaca s hotelom Forum má byť dokončená už v septembri budúceho roka.

Predstavy autorov projektu vychádzajú z predpokladu, že Europeum Business center sa vzhľadom na svoju ideálnu polohu na križovatke hlavných dopravných tepien a peších ťahov, originálne architektonické riešenie a vhodnú skladbu obchodov, reštaurácií a služieb môže stať „najzaujímavejším miestom v centre Bratislavy“. Nový polyfunkčný komplex, ktorý bude mať sedem nadzemných podlaží, na prízemí ponúkne priestory pre obchod a služby, ktoré majú byť orientované nielen do ulice, ale i do vnútornej pasáže. Budúca pasáž by sa mala stať lákavým miestom na nákupy v značkových predajniach a na posedenie v kaviarňach. Na ďalších poschodiach bude administratívna časť so širokou škálou pracovných priestorov vysokého štandardu s príjemnými terasami na horných podlažiach. Pôvodne tu mali byť aj byty, ale napokon sa od nich upustilo. Tri podzemné podlažia poskytnú možnosť parkovania pre 187 vozidiel. O rozmeroch veľkoryso poňatej budovy mnohé napovedia aj čísla - priestory pre obchody a služby majú mať plochu 1737 m2, administratívne priestory sa budú rozprestierať na ploche 7744 m2.

Investorom celého projektu je bratislavská spoločnosť Immoconsult Bratislava, dcérska firma spoločnosti Immoconsult Viedeň. „Naša spoločnosť vlastní v centre Bratislavy viacero nehnuteľností,“ uviedla konateľka firmy Eva Ďurišová. „Ide o budovy na Obchodnej ulici 2 a Námestí 1. mája 11, ako aj na Námestí SNP 15. Vlani sme dokončili polyfunkčný objekt na Grösslingovej 7 (vedľa Tety) a máme právoplatné stavebné povolenie na výstavbu ďalšieho polyfunkčného domu na Rajskej ulici.“

Podľa E. Ďurišovej sa už v tomto období objavujú prví záujemcovia o administratívne priestory v Europeum Business centre - ide predovšetkým o banky a poisťovne.

Páčil sa vám článok?