Ihrisko na Lafranconi sa už dokončuje

13.12.2006
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto a Univerzita Komenského sa rozhodli spoločne v známom prostredí Lafranconi vytvoriť vhodné podmienky pre prímestskú rekreačno-oddychovú zónu. V októbri a novembri 2001 tam začali práce na prvej etape projektu Športovo-rekreačného centra Lafranconi budovaním viacúčelového športového ihriska.

V týchto dňoch stavebné práce na výstavbe prvého z ihrísk finišujú. Dobré počasie umožnilo upraviť vybetónovaný povrch položením asfaltového koberca, na ktorý ešte položia špeciálny povrch „hardcourt“. Termín dokončenia stavebných prác je 15. apríl 2002, potom bude ihrisko sprístupnené verejnosti. Ihrisko stojí v areáli Lafranconi na nábreží na mieste niekdajšieho pavilónu R. Je určené na loptové hry, najmä na basketbal, volejbal, hádzanú a tenis. Mestská časť Staré Mesto financuje jeho výstavbu zo svojho rozpočtu (doteraz poskytla 340-tisíc Sk) a z dvojmiliónovej dotácie, ktorú v minulom roku získala zo Štátneho fondu telesnej kultúry.

V ďalších etapách sa počíta s vybudovaním hokejového ihriska, U rampy, cyklotrialovej dráhy, cvičnej horolezeckej steny a relaxačného centra.

Páčil sa vám článok?