Rýchlostnú cestu R7 a časť diaľnice D4 otvoria pre vodičov v nedeľu: Ako prví si ju vyskúšajú bežci

16.7.2020
Otvorenie úseky D4 R7 (Ketelec-Dunajská Lužná, Dunajská Lužná-Holice a Ketelec-Rovinka)

Zdroj: AMI Communications Slovakia

Páčil sa vám článok?

Otvorenie úsekov R7 a D4 (Ketelec-Dunajská Lužná, Dunajská Lužná-Holice a Ketelec-Rovinka) sa uskutoční už túto nedeľu. Zhotoviteľ odovzdá vodičom do prevádzky skoro 30 km s 22 mostmi a križovatkami v Rovinke, Dunajskej Lužnej a Šamoríne.

 Hlavný zhotoviteľ D4R7 Construction s.r.o. odovzdá vodičom do prevádzky 29,7 km (25,2 km na R7 a 4,5 km na D4) s 22 mostmi a križovatkami v Rovinke, Dunajskej Lužnej a Šamoríne. Je to približne polovica dĺžky najväčšieho infraštruktúrneho projektu na Slovensku (59km), ale i jedného z najväčších PPP projektov v Európe. Koncesionárom projektu je spoločnosť Zero Bypass s.r.o., ktorá zabezpečuje financovanie, výstavbu a prevádzku obchvatu Bratislavy počas obdobia 30 rokov. Hlavným dodávateľom projektu je spoločnosť D4R7 Construction.

 “Odovzdanie rýchlostnej cesty R7 prinesie rýchlejšie, bezpečnejšie a pohodlnejšie dochádzanie domov nielen pre ľudí žijúcich na Žitnom ostrove, ale aj pre tranzitnú dopravu. Veľmi sa z tohto míľnika dôležitého pre ľudí v regióne i všetkých vodičov tešíme,” povedal generálny manažér D4R7 Michael Heerdt.

Zdroj: AMI Communications Slovakia

​Otvorenie úseku D4 R7 Ketelec-Dunajská Lužná, Dunajská Lužná-Holice a Ketelec-Rovinka

 Obyvatelia obcí v regióne nebudú musieť vysedávať vo svojich autách, ale ušetria čas, ktorý môžu využiť inak. Jazda na R7 bude oveľa pohodlnejšia ako doterajší spôsob dopravy. Tiež sa výrazne zvýši kvalita života ľudí, ktorí doposiaľ trpeli nadmerným hlukom a prachom z vozidiel prechádzajúcich cez ich mestá a dediny.

Aby hlavný zhotoviteľ splnil všetky podmienky týkajúce sa premávky v rámci dopravného uzla Bratislavy, už na najbližšie otvorených úsekoch R7 a D4 implementuje nové názvy niekoľkých križovatiek aj do trvalého dopravného značenia. Platí to pre Ketelec (nový názov: Bratislava - juh), Rovinku (Bratislava Podunajské Biskupice), Dunajskú Lužnú (Šamorín - západ), Šamorín (Šamorín - sever). Rovnaký názov ako doteraz majú na týchto úsekoch len Holice.

​Pred oficiálnym otvorením sprístupní spoločnosť D4R7 dokončenú rýchlostnú cestu R7 športovcom v rámci akcie Charitatívny D4R7 Večerný beh, ktorá sa uskutoční v piatok 17. júla. Trasa behu na novej vozovke meria symbolicky 7 km.  Výťažok z registračného poplatku 7 EUR je určený pre Nadáciu TA3 a jej projekt Káčer na bicykli. Správca nadácie Peter Káčer, cyklista s detskou mozgovou obrnou, charitatívny beh slávnostne otvorí.

 (ts,nc)

 

Páčil sa vám článok?