V Podunajských Biskupiciach plánuje investor výstavbu retail parku

11.1.2020
0

Zdroj: enviroportal.sk

Páčil sa vám článok?

V bratislavských Podunajských Biskupiciach plánuje investor, spoločnosť Grotto, vybudovať Retail Park Podunajská brána. Z funkčného hľadiska je projekt v plnom rozsahu navrhnutý ako občianska vybavenosť. Vzniknúť tam majú obchodné prevádzky, fitnescentrum, reštaurácia či prevádzka rýchleho občerstvenia.

Spustenie výstavby predpokladá investor na konci roka 2020, budúci rok sa očakáva ukončenie výstavby a začatie prevádzky. Vyplýva to zo zámeru, ktorý bol predložený na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Retail park je plánovaný ako tri samostatné objekty, ktoré budú mať tvar písmena "L" a svojím umiestnením na pozemku nadviažu na susednú plánovanú výstavbu objektu potravín. "Objekty svojím tvarom a umiestnením vytvoria zároveň 'hlukovú bariéru', ktorou oddelia rušnú Ulicu Svornosti od jestvujúcej zástavby rodinných domov. Pred objektmi bude navrhnuté povrchové parkovanie v kapacite, ktorá pokryje potreby celého komplexu," deklaruje investor v zámere. Dopravne bude pozemok napojený na sieť existujúcich komunikácií. Vjazd na pozemok pre návštevníkov a zamestnancov je z obslužnej komunikácie spájajúcej Ulicu Svornosti a Ametystovú ulicu. Výstavba nadviaže na jestvujúce pešie ťahy a predĺži chodník vedúci popri Ulici Svornosti.

Retail park Podunajská brána chce investor vybudovať v Podunajských Biskupiciach, v časti Lesný Hon. Zo severozápadnej strany ohraničuje pozemok Družobná ulica, zo severovýchodnej Ametystová ulica, ktoré pozemok oddeľujú od zástavby okolitých rodinných domov. Juhozápadnú hranicu pozemku lemuje Ulica Svornosti, ktorá tvorí hlavný ťah medzi Bratislavou a Dunajskou Stredou. "Pozemok určený na výstavbu je rovinatý, pokrytý neudržiavaným trávnatým porastom a v súčasnosti nevyužívaný," spresňuje zámer. Výmera riešeného územia je 19.950 štvorcových metrov.

"Zámer vybudovať Retail Park Podunajská brána má za cieľ zabezpečiť zlepšenie občianskej vybavenosti v danej lokalite. Výstavbou komplexu dôjde k vytvoreniu väčšieho počtu rôznych nájomných jednotiek, ako sú napríklad obchodné prevádzky, fitnescentrum, reštaurácia, prevádzka rýchleho občerstvenia a podobne," tvrdí investor.

Investičné náklady na projekt zatiaľ predpokladá vo výške 6,68 milióna eur. Celkové náklady vzhľadom na pohyblivosť cien stavebných materiálov a technológií stanoví neskôr. Zámer je predložený v jednom variante.

(TASR)

Páčil sa vám článok?