UNB plánuje sprevádzkovať parkovisko pred nemocnicou na Antolskej tento rok

10.1.2020
0
Priestor budúceho parkoviska pri nemocnici na Antolskej

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) predpokladá, že parkovacie miesta v blízkosti Nemocnice sv. Cyrila a Metoda na Antolskej ulici v bratislavskej Petržalke sa podarí sprevádzkovať v roku 2020.

Od 2. januára sa projekt nachádza v Informačnom portáli rezortu Ministerstva životného prostredia (MŽP) SR, kde návrh výstavby môže verejnosť pripomienkovať. Pribudnúť má 199 parkovacích miest za sumu približne 1,6 milióna eur.

"Predpokladaný termín sprevádzkovania parkovacích miest v blízkosti Nemocnice sv. Cyrila a Metoda (miesto budúceho parkoviska na fotografii) je plánovaný tento rok. Pri každej výstavbe musíme postupovať v rámci legislatívy a rovnako sa musíme riadiť zákonom verejného obstarávania, samozrejme, výstavba parkovacích miest pre pacientov UNB je prioritou," uviedla hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Podľa jej slov robí UNB všetky potrebné kroky na začatie výstavby, v súčasnosti sa realizujú stretnutia s Mestskou časťou Petržalka a Magistrátom hlavného mesta SR, kde sa určí ďalší postup.

UNB a hlavné mesto Bratislava si vymenili pozemky v hodnote viac ako 15 miliónov eur ešte koncom septembra. Ukončili tak takmer 20-ročný spor. UNB získala pozemky na Antolskej ulici v Petržalke a mesto pozemky v zóne jazera Rohlík v bratislavskom Ružinove.

Bezplatné parkovisko vrátane chodníkov a prístupových komunikácií sa má rozprestierať na ploche viac ako 6500 štvorcových metrov. Využívať ho budú môcť pacienti, návštevníci aj zamestnanci nemocnice. Vo večerných hodinách môžu toto parkovisko využívať aj obyvatelia Petržalky, ako i návštevníci jazera Draždiak.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?