UNB plánuje so začatím stavby heliportu koncom januára

8.1.2020
Nová univerzitná nemocnica by mohla stáť aj v ružinove - nemocnica
Páčil sa vám článok?

Prvé základy stavby heliportu v Nemocnici Ružinov plánuje Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) koncom januára. Zatiaľ čaká na vydanie stavebného povolenia. Nový heliport by mal stáť viac ako 2,5 milióna eur.

"S prácami, ktoré súvisia s výstavbou heliportu, sme začali už na jeseň. Ak to počasie dovolí, s hrubou stavbou sa začne koncom januára," vysvetlila hovorkyňa UNB Eva Kliská.

Ružinovskú nemocnicu čaká aj rekonštrukcia v sume 80 miliónov eur. "Čo sa týka rekonštrukcie nemocnice v Ružinove, sme v procese prípravy súťažných podkladov, vyhlásenie súťaže plánujeme v druhej polovici januára 2020," doplnila. Povedala tiež, že v utorok (7. 1.) bola vyhlásená verejná súťaž na výstavbu parkovacích domov v Nemocnici Ružinov.

Prepojenie heliportu s monoblokom by malo byť realizované lávkou pre peších s dĺžkou približne ôsmich metrov. Heliport by mal byť priamo spojený s komplexom operačných sál a vertikálne priamo prepojený na činnosť urgentného príjmu. Je navrhovaný ako vyvýšená železobetónová konštrukcia umiestnená samostatne vedľa objektu monobloku.

Nemocnica v minulosti avizovala aj rozšírenie operačných sál, nové opláštenie budovy, ale i vynovenie izieb pre pacientov či parkovacie domy. Rekonštrukcia by sa mala realizovať za plného chodu nemocnice, trvať by mala zhruba päť rokov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?