V Ružinove na Klincovej vyrastie nový bytový dom

31.7.2019
0

Zdroj: YIT Slovakia

Páčil sa vám článok?

Developerský projekt Rozeta, za ktorým stojí spoločnosť YIT Slovakia, má premeniť zanedbaný pozemok medzi ulicami Záhradnícka a Klincová v centre bratislavského Ružinova na bývanie. V prvej etape prinesie projekt 78 bytových jednotiek s predpokladanou kolaudáciou v apríli 2022. Informoval o tom developer.

Investor koncom júna nadobudol pozemok v spodnej časti trojuholníka medzi ulicami Klincová a Záhradnícka v Ružinove. Na území s rozlohou 4910 metrov štvorcových plánuje vybudovať jeden bytový dom s 11 nadzemnými podlažiami a 78 bytovými jednotkami, pričom každá bude mať balkón. "Parkovanie obyvateľov zabezpečí dvojpodlažná podzemná garáž s 88 stojiskami a 10 miest na povrchu. Ku každému bytu bude patriť aj pivničná kobka. V pláne je aj druhá etapa v približne rovnakom objeme," spresnil developer. 

V projekte predpokladá prevažne rodinné bývanie. Ráta sa aj s malým parkom a spoločenskou miestnosťou. Pozemok získal už so stavebným povolením. Počas leta plánuje developer realizovať iba prípravné a čistiace práce, s výstavbou začne najskôr v septembri.

"V týchto dňoch sme o našich plánoch a predpokladaných termínoch informovali aj susedov z okolia. V rámci našich projektov máme snahu priebežne komunikovať so všetkými dotknutými ľuďmi v území, aby mali informácie o stavebných činnostiach a prípadných obmedzeniach z prvej ruky," povedal generálny riaditeľ YIT Slovakia Milan Murcko. Ľudia zo susedstva môžu developera kontaktovať v prípade potreby aj prostredníctvom mailu rozeta@yit.sk.

(TASR) 

Páčil sa vám článok?