Nákupné stredisko Jadran zrejme zbúrajú

30.11.2006
Páčil sa vám článok?

Nákupné stredisko Jadran na Nevädzovej ulici na ružinovskom sídlisku Trávniky pravdepodobne zbúrajú a na jeho mieste vybudujú nový polyfunkčný súbor.

Spoločnosť Centaurea, a. s., požiadala magistrát o vydanie záväzného stanoviska k výstavbe objektu, ktorý pozostáva z dvoch podlažných podzemných garáží, dvojpodlažného podnožia, v ktorom by mala byť občianska vybavenosť (obchody, kaviarne, banky, služby). Na treťom podlaží zámer predpokladá umiestnenie administratívnych priestorov a športové centrum, od štvrtého poschodia by mali byť byty, v jednom trakte penzión. Celý objekt sa má skladať zo štyroch častí, časť A má mať celkovo 7 poschodí, časť B 8 poschodí, časť C 11 poschodí a časť D 15 poschodí. „Magistrát ešte nevydal záväzné stanovisko na tento projekt,“ povedala nám hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová.

Ak by sa zámer presadil, šlo by v krátkom čase v Ružinove už o tretí prípad asanácie pôvodnej zástavby pochádzajúcej z čias socializmu a jej nahradenia novou. Prednedávnom zbúrali objekt bývalých potravín Domino na Súmračnej ulici na Ostredkoch a na jeho mieste už začali stavať polyfunkčný dom. Rovnaký osud v uplynulých dňoch stihol aj bývalé Átrium (za čias socializmu Dom československo-sovietskeho priateľstva Darnica) na rohu Herlianskej a Komárnickej ulice na sídlisku Štrkovec. Na jeho mieste má vyrásť deväťposchodová bytovka.

Páčil sa vám článok?