Koniec nočnej mory? Ružinovskej Hirošime konečne svitá na lepšie časy

4.3.2019
0
Hirošima v Ružinove

Zdroj: TASR

Páčil sa vám článok?

Skelet bývalého obchodného domu v bratislavskom Ružinove, pre ktorý sa vžil ľudový názov Hirošima, straší miestnych obyvateľov už viac ako desaťročie. Zdá sa však, že veci sa konečne pohli k lepšiemu. sa mal premeniť na nákupné centrum Yosaria Plaza, vtedy najväčší nákupný komplex na Slovensku. Projekt sa nevydaril a základy bývalého Prioru chátrajú už vyše desaťročie.

Mal to byť najväčší nákupný komplex na SLovensku, no z bývalého Prioru v Ružinove sú dnes len ruiny. Podľa ružinovského starostu Martina Chrena by sa to však malo zmeniť. "Hirošima je nočnou morou nás, Ružinovčanov, už viac než desať rokov. Počuli sme veľa sľubov o tom, ako sa konečne niečo pohne a ako tá obrovská "skládka" konečne zmizne, ale nestalo sa nič. Práve preto som pred voľbami nechcel vymýšľať ako ostatní a sľubovať nejaké zázračné riešenia. Taký malý "zázrak" sa ale už čoskoro udeje. Nový investor opraví oplotenie, odprace tie kopy odpadkov, ktoré tam roky nik neriešil a vyčistí aj džungľu, ktorá tam vyrástla a je akurát tak skvelým miestom pre hlodavce," informoval na sociálnej sieti Chren.

Zdroj: FB Martin Chren - starosta Ružinova

"Tí z vás, ktorí parkujete na okraji pozemku, sa báť nemusíte. Požiadali sme investora, aby vyšiel obyvateľom v ústrety, a budete tu môcť parkovať aj ďalej. Toto miesto má byť skutočným srdcom Ružinova so všetkým, čo k tomu patrí, a nie nebezpečnou ruinou, ale ani novým Centrálom alebo Retrom," oddal Chren.

O detailnejšie informácie, čo bude s Hirošimou, sme požiadali investora. Akonáhle ich získame, článok budeme aktualizovať. 
Obchodný dom vyrástol v Ružinove v roku 1984 a bol spolu s Priorom na dnešnom Kamnennom námestí jnajväčším obchodným domom v Bratislave, kam chodilo nakupovať celé mesto. V roku 1995 ho kúpil a zrekonštruoval podnikateľ Ivan Líška a vznikol z nheo Prior, ktorý fungoval do roku 2005. Vtedy ho majiteľ zatvoril, pretože tu plánoval vybudovať najväčšie obchodné s 250 obchodmi, kaviarňami, reštauráciami, kanceláriami a obrovským relaxačným centrom. Okrem totálnej rekonštrukcie starej budovy tu mali vyrásť i budovy ďalšie, no projekt sa nakoniec pre finančné problémy majiteľa nerealizoval. Skelet budovy tak dodnes chátra.
(ms)
Páčil sa vám článok?

Najčítanejšie