FOTO: Rampa pod Mostom SNP sa dočkala vhodnej nápravy. Našťastie!

14.2.2019
Rampa Most SNP

Zdroj: Facebook/Michal Feik

Páčil sa vám článok?

Nedávno pribudla pri Moste SNP zaujímavá kovová konštrukcia zasadená na jednej strane do cyklotrasy. Po námietkach cyklistov a oslovení kompetentných bola na tretí pokus umiestnená správne.

Nad touto kovovou konštrukciou pri bratislavskom Moste SNP sa pozastavili a pokrútili hlavou nielen zástupcovia občianskeho združenia Cyklokoalícia, ale aj cyklisti. Z toho dôvodu, že jej zlá inštalácia by mohla spôsobiť obrovské nešťastie. Takto bola nainštalovaná 9.2. 2019.

Zdroj: Facebook/Michal Feik

​Rampa 9.2.2019

Zdroj: Facebook/Michal Feik

​Konštrukcia upozorňuje šoférov na to, aby si dávali pozor na svoju maximálnu výšku vozidla, pretože by sa pod most nevošli a zostali pod ním stáť. Na tom, by nebolo nič zvláštne, keby konštrukciu nedali priamo do stredu chodníka označeného ako cyklotrasa, čo predstavovali veľké nebezpečenstvo zranenia sa cyklistov. Našťastie, sa nestihlo nikomu nič udiať a stavba bola o pár dní premiestnená.

Ako tvrdí Peter Netri z Cyklokoalície na sociálnej sieti, objednávateľom opravy mosta bolo mesto. "Dodávateľská firma spracovala projekt pre dočasné dopravné značenie s rampou cez celú šírku Viedenskej cesty. Vyrobili však krátku rampu a mesto ich vyzvalo, aby to napravili podľa projektu, "informoval. 

Cyklokoalícia sa teda obrátila na bratislavský magistrát, ktorý prisľúbil situáciu vyriešiť, a tak v priebehu troch dní bola stavba umiestnená vhodnejším spôsobom. 

 

Zdroj: Facebook/ Michal Feik

​Rampa 11.2.2019

Takto už vyzerá aktuálna podoba konštrukcie.

Zdroj: Facebook/Michal Feik

​Rampa 12.2.2019

(nc)

Páčil sa vám článok?