FOTO: Legendárne sídlo HZDS na Tomášikovej sa premenilo na bytovku. Čo našli po mečiarovcoch v budove noví majitelia?

2.12.2018
0
Budova na Tomášikovej prešla rozsiahlou rekonštrukciou

Zdroj: ms

Páčil sa vám článok?

Na celom Slovensku známa budova na Tomášikovej ulici v bratislavskom Ružinove, v ktorej sídlilo HZDS Vladimíra Mečiara, prešla kompletnou premenou. Namiesto kancelárií politického hnutia tu dnes nájdete byty, ktoré sú aktuálne v predaji.

Slávna budova zmenila svojho majiteľa ešte v roku 2016. Vtedy sa aj spečatilo, že sídlo kedysi najilnejšej politickej sily na Slovensku sa premení na obytný dom. Čo našli po mečiarovcoch noví majitelia budovy, ktorí sa ju rozhodli zrekonštruovať? "Budova, aj keď bola kompletne zariadená, nejavila žiadne známky luxusu alebo niečoho nadštandardného. Až 90 percent budovy boli klasické kancelárie a osobná kancelária Vladimíra Mečiara a dve zasadačky. V menšej zasadačke sme dojednávali obchod. Budova už nebola ani budovou vo vlastníctve HZDS a ani Vladimíra Mečiara, budovu vlastnila spoločnosť SALUS s.r.o. (vlastníkom spoločnosti SALUS bolo HZDS a neskôr sám Vladimír Mečiar, konateľkou zas Mečiarova asistentka Katka Rosinová - poznámka redakcie)," vysvetlil nám Andrej Churý, majiteľ realitnej kancelárie Re/Max – Elite. 

Ako však upresnil, budovu preberali osobne od Vladimíra Mečiara. "Odovzdal nám ju vyčistenú od straníckych ako aj osobných vecí. Ostali tam len nepoužiteľné kancelárske zariadenia a kopy nepoužiteľnej počítačovej techniky, ktoré sme v kontajneroch umiestnili na skládke. Zostali tam aj pozostatky materiálov z predvolebných kampaní, teda nič špeciálne. Jediná možno už zberateľská rarita je osobný preukaz Vladimíra Mečiara s poradovým číslom jeden na vstup do budovy," dodáva Andrej Churý.

FOTOGALÉRIA:

​Po rokoch sa budova, v ktorej ešte prebiehajú stavebné práce a nadstavuje sa horné poschodie, zmenila na jednoizbové apartmány, ktorých predaj je už v plnom prúde. Zo 73 ich je totiž predaných už 69 a noví obyvatelia by sa do nich mali sťahovať už na jar budúceho roka. Apartmán v tejto budove s rozlohou 28,42 štvorcových metrov sa predáva za 79-tisíc eur.

Zo starého "socialistického" sídla HZDS však podľa Churého veľa nezostalo. "Budova je v podstate nová, prešla kompletnou rekonštrukciou a dokonca sa pritiahli aj nové prípojky vody či elektriny. Investor niekoľkokrát počas rekonštrukcie navýšil rozpočet, aby mohol s istotou odovzdať kvalitnú stavbu."

​(ms)

Páčil sa vám článok?