Čo brzdí projekt obnovy radiály v Karlovej Vsi?

20.9.2018

Zdroj: google maps

Páčil sa vám článok?

Kedy sa začne rekonštruovať Karlovesko-dúbravská električková radiála nie je stále známe. Súťaž, vyhlásená v lete 2017, sa „zasekla“ pri vyhodnocovaní ponúk.

Hlavné mesto potvrdilo, že vyhodnotenie ponúk prebieha od konca januára tohto roku. "Počas tohto procesu bola podaná námietka na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO). Úrad námietku zamietol, hlavné mesto sa odvolalo a v súčasnosti prebieha odvolacie konanie na Rade ÚVO," tlmočila informácie z bratislavského magistrátu hovorkyňa mesta Zuzana Onufer.

Konanie o námietkach potvrdil aj samotný ÚVO. "Vo veci námietok jedného z uchádzačov rozhodol ÚVO dňa 1. augusta 2018. Proti predmetnému rozhodnutiu eviduje úrad dve odvolania zo strany účastníkov konania,“ informovala hovorkyňa ÚVO Janka Zvončeková.

Magistrát upozorňuje, že vzhľadom na aktuálnu situáciu je celý projekt stále v procese verejného obstarávania na zhotoviteľa stavby. "Lehoty tohto procesu mesto nevie ovplyvniť, záleží to od správania sa uchádzačov,“ dodali z radnice. Mesto v polovici júna predĺžilo lehotu viazanosti ponúk uchádzačov až do 31. októbra.

Rekonštrukcia Karlovesko-dúbravskej radiály sa bude týkať úseku električkovej trate od tunela pod Hradom po križovatku ulíc M. Sch. Trnavského a Hanulova v Dúbravke. Od tejto časti po jej koniec na ulici Pri kríži sa trať modernizovala v roku 2014. Podľa zámeru sa má kompletne vymeniť električkový zvršok aj spodok spolu s odvodnením. Obnoviť sa majú aj nástupištia. Celkové náklady na rekonštrukciu radiály môžu dosiahnuť sumu približne 67 miliónov eur. Mesto bude modernizáciu financovať pomocou eurofondov, ktoré pokryjú 85 percent nákladov, päť percent má hradiť mesto, desať percent štát.

(TASR)

Páčil sa vám článok?