Ako bude vyzerať vo finále Landererov park?

2.9.2018
LAndererov park

Zdroj: Facebook/Bratislava works

Páčil sa vám článok?

Na Námestí slobody aj v Landererovom parku, ktorý by mal verejnosti začať slúžiť začiatkom septembra, pribudli závlahové systémy, takže by sa už nemalo stať, že namiesto trávy tam budúce leto nájdeme len vyprahlú popraskanú zem.

„Už čoskoro sa môžete na vlastné oči presvedčiť, ako vyzerá v histórii hlavného mesta najväčšia realizácia zavlažovaného kobercového trávnika s rozmerom až 5000 m2, na ktorom budete môcť relaxovať,“ informoval na sociálnej sieti o novinkách na Námestí slobody primátor Ivo Nesrovnal. „Okrem neho sme už vymenili povrchy za nové, opravili vodovod, začíname s budovaním workout ihriska, ktoré si môžete vyskúšať už od konca augusta. Potom prídu na rad zelené záhony a projektujeme aj rekonštrukciu krásnej fontány Družba.“

Podobnými zmenami prechádza aj priestor na Šafárikovom námestí, ktorý sa mení na Landererov park. Množstvo zelene, drevín a trávnatých plôch má byť pritom oproti pôvodnému stavu niekoľkonásobne vyššie, zmizol tiež asfalt. Pribudli nové lampy, lavičky a smetné koše. Vybudované je detské ihrisko a zrekonštruovaná fontána. „Fontánu opravilo hlavné mesto. Je vyčistená, je tam nová strojovňa a nové rozvody. Bude nasvietená,“ povedal starosta Starého Mesta Radoslav Števčík.

(brn, TASR)

Páčil sa vám článok?