Dobrá správa: V karloveskom "kulturáku" zlepšia akustiku sály a opravia podlahu

11.6.2018
Karloveské centrum kultúry

Zdroj: karlovaves.sk

Páčil sa vám článok?

Karloveské centrum kultúry (KCK) získalo dotáciu na realizáciu vnútornej akustiky, návrh podporilo zastupiteľstvo Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) dotáciou vo výške 12 500 eur. Na projekt revitalizácie sa podarilo získať dotáciu 3 000 eur.

Ako informovala mestská časť na svojej stránke, sála spolu s pódiovou časťou je využívaná na množstvo kultúrnych podujatí. Napriek pomerne dobrému technickému stavu sály jej prirodzené akustické vlastnosti spôsobujú problémy so zrozumiteľnosťou a kvalitnou zvukovou reprodukciou pri väčšine podujatí. 

V súlade s myšlienkou zachovania ducha kultúrneho domu prebehne aj revitalizácia pôvodnej podlahy z liateho terrazza, vyrobeného z prírodného kameňa so zaujímavým vizuálnym efektom. Zámerom revitalizácie je esteticky sfunkčniť priestor vo foyeri budovy, ktorá je značne opotrebovaná a na viacerých miestach poškodená. 

Projekty skvalitnenia akustiky a revitalizácie podlahy v kultúrnom dome zabrali aj na pôde zastupiteľstva BSK, ktoré schválilo na realizáciu projektu dotácie. „Projekt bol súčasťou obrovského balíka vyše 1000 žiadostí, ktoré sme schvaľovali na zasadnutí zastupiteľstva. Keďže projekty boli výborne spracované, za čo patrí poďakovanie oddeleniu kultúry, dostali od odborných hodnotiteľov dostatok bodov, aby sa nimi následne mohla zaoberať aj Dotačná komisia BSK, ktorej som aj ja členkou. Kultúrny dom po rokoch stagnácie ožil, konajú sa v ňom zaujímavé akcie, hudobné a filmové predstavenia, koncerty, vystúpenia. Účinkujúci umelci a ľudia, ktorí v kultúrnom dome navštevujú isto ocenia, že v priestore zlepšíme akustiku a opravíme podlahu vo vstupnej časti,“ zhodnotila schvaľovací proces krajská poslankyňa za Karlovu Ves Lívia Poláchová.

(ncuki)

Páčil sa vám článok?